30 Bin Yıllık Mağara Ayısı Görenleri Hayrete Düşürdü!

Rusya'nın Arktik bölgesinde görenlerin hayrete düştüğü mumya keşfedildi. 15 bin yıl önce nesli tükenen mağara ayısının bedeni mumyalanmış şekilde keşfedildi.

15.09.2020-17:45 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-18:05) 30 Bin Yıllık Mağara Ayısı Görenleri Hayrete Düşürdü!
Rusya'da yaklaşık 30 bin yıllık olduğu tahmin edilen mağara ayısı mumyalaşmış şekilde bulundu. Büyük Lyahov Adası'nda geyik çobanlarının keşfettiği ayının vücudunun hala çürümeden bugünlere ulaşabilmiş olması bilim insanlarında şaşkınlık uyandırdı.
Soyu binlerce yıl önce tükenen mağara ayılarının varlığı daha önce bulunan kemiklerden bilinse de, bu kez doğal yollarla mumyalaşmış bir bütün beden bulunması bilim dünyasında büyük heyecan uyandırdı.

Yakutsk Devlet Üniversitesi paleontologları, 22-39 bin sene önce yaşadığı hakkında tahmin yürütülen hayvanın iç organlarının da yerli yerinde olduğunu aktardı. Uzmanlar, radyokarbon analizi ile hayvanın gerçek yaşını ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, geyik çobanların hayvana rastladığı günlerde Yakutiya'da da bir yavru mağara ayısının keşfedildiği belirtildi. Ana karada bulunan kalıntılarla ilgili ayrıntılara henüz ulaşılmadı.

Rusya'nın Sibirya kıyıları, nesli binlerce sene evvel sona ermiş canlılarla alakalı tarihe ışık tutan çok sayıda önemli keşfe konu olmuş bir bölge olarak kabul ediliyor. Permofrostların erimesiyle birlikte, buz çağına dair izler de gün yüzüne çıkmaya başladı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal