3 Bin Senelik Yer Altı Şehri Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Bayburt'ta yerin 5 metre derinliğindeki 3 bin yıllık Aydıntepe yer altı şehri, ziyaretçilerini ağırlıyor. Koronavirüs salgını sebebiyle bir süre kapalı kaldıktan sonra yeniden ziyarete açılan Roma dönemine ait yer altı şehri ilgi görüyor.

24.09.2020-17:25 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-17:23) 3 Bin Senelik Yer Altı Şehri Ziyaretçi Akınına Uğruyor
Bayburt'ta 3 bin senelik tarihsel geçmişe sahip Aydıntepe yeraltı şehrinin tamamının gün yüzüne çıkarılması için restorasyon projesi hazırlandı.

1996'da bir inşaat kazısı esnasında bulunan yer altı şehri, hiçbir yapı malzemesi kullanılmadan kayaların oyulması ile tespit edildi. Yerin 5 metre altında, 2 metre yüksekliğinde 20 odası olduğu tespit edilen yer altı şehrinin, geçmişte sığınak olarak kullanıldığı tahmin ediliyor.

BİR UCU KALE DİĞER UCU KÖY

Geçtiğimiz sene 50 bin yerli ve yabancı turisti ağırlayan yer altı şehrinin, bir ucunun Bayburt Kalesi, diğer ucunun ise 7,5 kilometre mesafedeki Kırzı köyüne kadar uzandığı düşünülüyor.

Aydıntepe yer altı şehri, Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında ziyarete kapatılmıştı. Bir süre önce yeniden kapılarını açan yer altı şehrini, 3 ayda 30 bin kişi ziyaretçi etti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal