250 Turist Rehberinden Antalya Aspendos Antik Tiyatrosu'nda Çağrı

250 turist rehberi Antalya Aspendos Antik Tiyatrosu'nda bir araya gelerek turistlere 'We are waiting for you: Sizi bekliyoruz' sloganıyla davette bulundu.

17.06.2020-15:30 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-15:29) 250 Turist Rehberinden Antalya Aspendos Antik Tiyatrosu'nda Çağrı

Coronavirüs her alanda büyük zararlar verdi fakat en çok zarar gören sektörlerden biri de “Turizm” oldu.

Bir süre uçuşlar durduruldu, şehir dışına çıkışlar yasaklandı, tarihi ve turistik yerler kapandı.

Salgın riskinin devam ettiği şu dönemde korku da sürdüğünden turizm sektörü istediği verimi alamıyor.

Buna çare düşünen 250 turist rehberi Antalya'daki dünyaca ünlü 2 bin yıllık  Aspendos Antik Tiyatrosu'nda bir araya gelerek Türkiye'ye turist gönderen 90 ülke insanına 'We are waiting for you: Sizi bekliyoruz' sloganıyla davette bulundu.

Antalya Rehberler Odası (ARO), Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu işbirliğiyle gerçekleşen organizasyona 250 rehberin yanı sıra opera sanatçısı Hakan Aysev de katıldı.

"GELİN ÇÜNKÜ BİZ HAZIRLIKLIYIZ"

Tüm önlemlerin alındığını belirten sanatçı Hakan Aysev, “Pandemiden dolayı, birçok ülkenin yaşadığını biz de yaşıyoruz ve dünyaya diyoruz ki, 'Gelin çünkü biz hazırlıklıyız.' Biz gelen turistleri koruyacak bütün önlemleri aldık. Türkiye'nin turizm cenneti olduğunu bu muhteşem Aspendos Tiyatrosu'nda göstermek istiyoruz. Ben de naçizane bir şarkı söyledim. Çok güzel bir proje ve seve seve bu projeye katıldım. Çok mutluyum burada olduğum için" dedi.

Ceketinin mendil cebindeki gelincik çiçeği ile ilgili de açıklama yapan Aysev, “Gelincik özellikle seçildi. Gelincik, hüzün ve ayrılığı temsil ediyor. Aspendos bomboş. Biz tabi ki sosyal mesafe korunarak insanlığın buraya gelmesini istiyoruz. O yüzden ben gelinciği boş tiyatrodan alıyorum. Herkes gelsin ki güller, karanfiller olsun bu tiyatroda" dedi.

ARO Başkanı Hayati Korucu ise “Aspendos hem Antalya'nın hem Türkiye'nin çok güzel bir yeri. Çok özel bir konu. Özellikle Aspendos Tiyatrosu'nu seçtik. Bundan sonra durma değil, bir şey üretme zamanıdır. ARO ve tanıtım elçileri rehberler olarak 'Biz hazırız sizleri bekliyoruz' sloganıyla dünyaya seslenmek istedik" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal