2,5 Milyon Liraya İnşa Edilen Hitit Köyü Ziyaretçilerini Bekliyor

Boğazkale Kaymakamlığı tarafından Hitit Köyü Projesi hayata geçirildi. Projeyle Hattuşa'ya gelen turistlerin konaklaması ve eğlenceli vakit geçirmesi amaçlanıyor.

09.07.2020-10:55 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-10:53) 2,5 Milyon Liraya İnşa Edilen Hitit Köyü Ziyaretçilerini Bekliyor

Çorum'un Boğazkale ilçesinde Hititlerin başkenti Hattuşa'ya gelen turistlerin konaklaması ve eğlenceli vakit geçirmesi amacıyla Boğazkale Kaymakamlığı tarafından Hitit Köyü Projesi hayata geçirildi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın hibe desteği sağladığı proje kapsamında 2 milyon 406 bin lira bütçeyle Hitit surları motifinde duvarlardan oluşan ve iki kenarında aslan bulunan kapıdan girilen bir Hitit köyü inşa edildi.

Turistler burada Hititlerin 3 bin 500 yıl önceki günlük yaşantısına tanıklık ederken, ilçedeki kadınlar da ürettikleri el emeği ürünlerden satıp evlerinin ekonomisine katkıda bulunuyor.

Kafeterya, sanat galerisi, atölye ile Boğazkale Kadın Girişimciler Kooperatifine tahsis edilen imalathane ve satış reyonu zemin katta, konukevi ise ikinci katta yer alıyor.

Vali Mustafa Çiftçi, inşa süreci tamamlanan Hitit köyünü ziyaret ederek, Kaymakam Yunus Ataman'dan projenin son durumu hakkında bilgi aldı.

Vali Çiftçi projeyle ilgili, "Projenin ikinci aşamasında yaklaşık 1 milyon lira bütçeyle bahçe ve çevre düzenlemesi yapıldı. Bunun 670 bin lirası OKA'dan, 280 bin lirası İl Özel İdaresinden, 26 bin lirası da Köylere Hizmet Götürme Birliğinden karşılandı. Boğazkale Kaymakamlığımızın koordinesinde yürütülen proje bugün tamamlanmış oldu." dedi.

Projeden güzel sonuçlar elde edildiğini belirten Çiftçi, "İnşallah ileriki zamanlarda burası fonksiyon verildikçe, asli hüviyetine kavuştukça daha da yaşayan bir alan haline gelecek. İçeride Kadın Girişim Kooperatifince işletilen bir imalathane var. Kadınlar burada el emeği göz nuru ürünlerini üretip satıyor. Boğazkale'de tarihimize sahip çıkmak anlamında oldukça fazla proje üretiliyor. Birçok kaynaktan finansman sağlanıyor. Çalışmaların ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." İfadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal