2020 Venedik Film Festivali'ni Corona Etkilemedi

Dünyanın en büyük sinema etkinliklerinden Venedik Film Festivali planlandığı tarihte yapılacak.

27.05.2020-11:23 - (Son Güncelleme: 27.05.2020-11:22) 2020 Venedik Film Festivali'ni Corona Etkilemedi

Tüm dünyayı etkileyen coronavirüs nedeniyle Cannes, Toronto, Karlovy Vary, New York, San Sebastian gibi dünya çapında festivaller ertelendi ya da iptal edildi.

Dünyanın en büyük sinema etkinliklerinden biri olan Venedik Film Festivali ise beklenmeyen bir hamle yaptı ve festivalin planlandığı tarihte yapılacağını açıkladı.

Bu yıl 77'ncisi düzenlenecek Venedik Film Festivali planlandığı gibi eylül ayında sinemaseverlerle buluşacak.

2-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin Sanat Yönetmeni Alberto Barbera “Hepinizin festivali, bu zor zamanlarda bile yeni bir başlangıç ve sinemayı canlı tutmak için güçlü bir işaret için kullanmak isteyip istemediğini bilmeden planlamanın imkansız olduğunu biliyoruz” dedi.

Jüri başkanı Cate Blanchett ise “Her yıl Venedik Film Festivali'nin seçimlerini merakla bekliyorum ve çok dikkat çekici buluyorum. Venedik, dünyanın en fikir veren festivallerinden biri. Bu yıl, jüri başkanı olmak bir ayrıcalık ve mutluluk" ifadelerini kullanmıştı.

12 Eylül 2020'de büyük ödül Altın Aslan'ın sahibini bulacağı Lido Yarımadası'nda yapılacak festivalde geçen yıl, Altın Aslan'ı, ABD'li yönetmen Todd Phillips'in çektiği Joker filmi kazanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal