2020 Venedik Film Festivali Koronavirüs Önlemleriyle Başladı

Bu yıl 77.'si düzenlenen Venedik Film Festivali, salgın tedbirlerinin gölgesinde de olsa başladı. Festivalin dünyaca ünlü konukları da tedbirlere uyuyor. Festival 12 Eylül'de sona erecek.

02.09.2020-16:09 - (Son Güncelleme: 02.09.2020-16:04) 2020 Venedik Film Festivali Koronavirüs Önlemleriyle Başladı

Sinema sektörünün adımlarını hızlandıracağı düşünülen, dünyanın en büyük festivallerinden biri olan Venedik Film Festivali bu gece başlıyor. Corona virüs salgını gölgesinde bu yıl 77’ncisi düzenlenen festival, bir dizi önleme sahne oluyor.

77. Venedik Film Festivali

Salonlar dezenfekte edildi, maskeler takıldı, film makaraları hazırlandı. Dünyanın dört köşesinden gelen konuklar önce uçaklara sonra teknelere bindirildi. 77. yılına giren Venedik Film Festivali, salgın tedbirlerinin gölgesinde de olsa başlıyor.

Festival komitesi Venedik'teki etkileşim sayesinde film endüstrisinin atağa kalkacağını düşünüyor. Festivalin dünyaca ünlü konukları da tedbirlere uyuyor.

Jüri başkanı Oscarlı aktris Cate Blanchett sabah saatlerinde festivalin yapılacağı alana geldi. Basına poz veren oyuncu maskesini çıkarmamaya özen gösterdi. Bugün de festival alanında genellikle maskesiyle poz verdi.

Festivalin onur ödülü alacak isimlerinden Tilda Swinton, maskesinin üzerinden öpücükler göndererek hızlı bir şekilde otelinin yolunu tuttu.

Festivalin açılışında Daniele Luchetti’nin yönettiği, Alba Rohrwacher’ın başrolünde yer aldığı Lacci filmi gösterilecek.

Açılış gecesinde sinema sektörü adına önemli bir konuşma da yapılacak. Venedik, Cannes, Berlin'in de dahil olduğu dünyanın en önemli 8 film festivali direktörü sahneye çıkarak sinemanın değeri ve festivallerin önemi hakkında ortak bir açıklama okuyacak.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan 'kadın yönetmenleri yok saydığı' eleştirilerini dikkate alarak bu yıl birçok kadın yönetmenin filmine yer veren festivalde 18 film Altın Aslan için yarışıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal