2 Bin 500 Sene Önce Ölen Savaşçı Ailenin Mezarı Bulundu

Sibirya'da 2 bin 500 sene önce ölen bir çiftin mezarı ortaya çıkarıldı. Savaş aletleri ile gömülen çiftin yanında, bir bebek ve yaşlı kadın da bulundu.

22.09.2020-15:31 - (Son Güncelleme: 22.09.2020-15:28) 2 Bin 500 Sene Önce Ölen Savaşçı Ailenin Mezarı Bulundu

Rusya'da 2 bin 500 sene önce öldüğü düşünülen bir çift mezarı ortaya çıktı. Novosibirsk Devlet Üniversitesi'ndeki arkeologlar Sibirya’nın güneyinde savaş aletleri ile birlikte gömülmüş bir çiftin mezarını ortaya keşfetti.

Kadın ve erkeğin kemikleriyle beraber mezarlıkta bir bebek ve yaşlı kadının da kalıntılarına ulaşıldı. Araştırmacılar, bebekleri ve hizmetkarlarıyla gömülen çiftin, İskit medeniyetinin bir parçası olan Tagar kültürüne ait olduklarını düşünüyor.

30'LU YAŞLARDA ÖLDÜKLERİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Novosibirsk Devlet Üniversitesi’nden arkeologlar, çiftin tahmini 30'lu yaşlarında ölmüş olduğunu ve bir bebek ile yaşlı bir hizmetçi kadınla beraber gömüldüğüne inanıyorlar.

Uzmanlar, ölen dört kişinin de muhtemelen aynı enfeksiyona yakalandığını ve hizmetkarınsa öbür dünyada aileye bakmak için yanlarına gömüldüğünü belirtti. Araştırmacılar, ailede ani ölüme sebep olabilecek fiziksel bir yaralanma bulgusu görmediklerini, ancak konu ile ilgili daha fazla araştırma yapılacağını belirttiler.

Araştırmacılar, ölen kadının erkekle aynı silahlarla gömülmüş olduğunu ve bunun İskitler dışında bir bölgede yer alan antik medeniyetler için alışık olmadığını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal