15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Müzesi İçin Yeni Karar

2016'da yaşanan hain darbe girişimini unutturmamak ve şehitlerin hatıralarını yaşatmak amacıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu tarafında yapılan “15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Müzesi” Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne tahsis edildi.

15.07.2020-17:00 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-16:58) 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Müzesi İçin Yeni Karar

Üsküdar ilçesi Kuzguncuk Mahallesi'nde bulunan 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne tahsis edildi.

2016'da yaşanan hain darbe girişimini unutturmamak ve şehitlerin hatıralarını yaşatmak amacıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu tarafında yapılan müze ve anıt ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı yazılı açıklama yaptı.

Yaklaşık 1500 metrekarelik alana inşa edilen müzenin uygulamaya yön veren çalıştayının düzenlenmesinin, şehitlerin eşyalarının toplanması ve müzenin açılıştan itibaren işletmesinin 15 Temmuz Derneği tarafından yapıldığı bildirildi.

Sömürgecilik tarihinin, tüm dünyada darbelerin kronolojisinin ve Türkiye özelinde 15 Temmuz darbe girişimi gecesi gösterilen destansı direnişin tüm yönleriyle anlatıldığı müzede 15 Temmuz şehitlerinin kişisel eşyalarının sergilendiği ve gazilerin hatıralarının yaşatıldığı da açıklamada ifade edildi.

15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Müzesi’nin girişinde bulunan abide taşta "Bu şehitlik anıtı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradeleriyle, 15 Temmuz 2016 tarihinde şehit edilen kahraman kardeşlerimizin aziz hatıralarına hürmeten inşa edilmiştir." yazısının bulunduğu da belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal