15 Temmuz Şehidi Mustafa Cambaz’ın Çektiği Fotoğraflar Sergileniyor

Türkiye'nin Ulu Camileri Fotoğraf Sergisi’nin açılış programı Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 32 adet ulu cami fotoğrafının yer aldığı sergi 31 Mart'a kadar Sultanbeyli’de olacak.

14.03.2020-09:27 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-09:27) 15 Temmuz Şehidi Mustafa Cambaz’ın Çektiği Fotoğraflar Sergileniyor

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı ve Sultanbeyli Belediye Başkanlığı iş birliğiyle 15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz’ın fotoğraflarından oluşan “Türkiye Ulu Camileri Fotoğraf Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı yayınları arasında yer alan “Türkiye Ulu Camileri” kitabındaki 15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz’ın çektiği ayrıntılı fotoğraflardan oluşan sergide Türkiye’nin her bölgesinden olan cami fotoğrafları vatandaşlar tarafından büyük beğeni aldı.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Bilimsel Çalışmalar Müdürü Altan Erik, “15 Temmuz şehidimiz Sayın Mustafa Cambaz’ın fotoğraf makinesinden Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinden bulunan ulu camilere görüntüler var ve bir kitap haline getirdik. Bu yapılan işin bir çıktısı olarak Ülkemizin çeşitli illerinde ulu camilerimizi tanıtmak halkımıza önemli kültürel mirasımızı göstermek için sergiler düzenliyoruz. Bunun bir devamı niteliğinde olarak Sultanbeyli Belediyesiyle de bir sergi yaptık ve halkamızın hizmetine sunduk. Umarız ki olabildiğince kişi sergimizi ziyaret ederek bu önemli kültürel mirasımızı tanımış ve yakından görmüş olur.” diye konuştu.

Düzenlen sergide konuşan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdülhamit Tüfekçioğlu, “Bu etkinlik Anadolu coğrafyamızdaki ulu camilerin günümüze ulaşmış fotoğraflarından oluşuyor. Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı ulu camiler üzerine bir kitap yayınlamıştı. Bu kitabın hazırlanması sırasında çekilen ayrıntılı fotoğraflardan oluşuyor. Coğrafyamızın önemli bir kent dokusunu oluşturan, Türk ve İslamlaşmasını sağlayan önemli yadigar eserlerimizi ihtiva eden ve bunları halkımıza yaklaştırmayı, kültürümüzün kaynaklarının tanıtılmasını amaçlayan bir fotoğraf sergisi. Yaklaşık 35 fotoğraf ve Mustafa Cambaz Bey’in kitap için hazırladığı 10 bin fotoğraftan seçilen örnekler bunlar. Bu çalışmayla kalıcı hale gelmiş oldu. Mustafa Bey bir eser bırakmış oldu. Buna vesile olan Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığına hem de bunu halkımıza ulaştıran Sultanbeyli Belediyesi ve üniversiteler bu faaliyetleri sürdürüyorlar.” şeklinde konuştu.

Büyük boyutlu 32 adet ulu cami fotoğrafının yer aldığı fotoğraf sergisi 31 Mart 2020 tarihine kadar Sultanbeyli’de yaşayan vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal