15 Temmuz Ruhu Tablolarda

FETÖ’nün darbe girişimini 15 Temmuz'da engellemek için canı pahasına sokaklara çıkan binlerce vatandaşın sergilediği mücadele Diyarbakır'da geleneksel el sanatlarıyla tablolara yansıdı.

03.07.2020-16:23 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-17:11) 15 Temmuz Ruhu Tablolarda

15 Temmuz 2016'daki FETÖ’nün darbe girişimini engellemek için canı pahasına sokaklara çıkan binlerce vatandaşın sergilediği mücadele Diyarbakır'da geleneksel el sanatlarıyla anlatıldı.

5 farklı atölyede geleneksel el sanatlarından olan nakış işleme, keçe boyama, Maraş işi, bakırcılık ve deri işleme teknikleri kullanan Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü’ndeki çoğunluğu kadın yaklaşık 40 usta öğretici, yaklaşık 15 gün eserleri için çalıştı.

Tablolarda, sokaklarda ellerinde bayraklarla mücadele eden kahramanların yanı sıra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Sultan Ahmet Camisi ve Türk bayrağı motifleri işlendi.

Biri Ankara, diğeri Diyarbakır'da sergilenecek olan 15 Temmuz'u anlatan el emeği, göz nuru tablolarla ilgili konuşan Enstitü Müdürü Ayşe Adıgüzel, "Bütün atölyelerimiz, tabloyu milli birlik ve beraberlik duygusuyla çalıştılar." dedi.

Tablonun 15 Temmuz'da yaşanan birlik ruhunu kendilerine yeniden hissettirdiğini dile getiren Adıgüzel sözlerine şöyle devam etti:

“Bu tabloya bakınca karanlıktan aydınlığa geçişi görüyorum. Manevi değerlerimiz olan bayrağımız, inancımız ve gönül köprümüz beraber işlendi. Bu tablodan iki tane çalıştık. Biri 15 Temmuz günü Ankara'da sergilenecek. Duygumuzun coşkusunun önüne geçemedik ve bir tablo daha yaptık. Onu da Diyarbakır'da sergileyeceğiz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal