12 Punto TRT Senaryo Günleri'nin Jürisi Belli Oldu

12 Punto TRT Senaryo Günleri’nin uluslararası jüri üyeleri belli oldu. Etkinlikte dünyanın önemli sinemacılarından oluşan beş isim jüride yer alacak.

09.07.2020-14:47 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-14:44) 12 Punto TRT Senaryo Günleri'nin Jürisi Belli Oldu

TRT tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen ‘12 Punto TRT Senaryo Günleri’nin uluslararası jüri üyeleri belli oldu.

12-18 Temmuz'da 10 farklı ülkeden katılımla 3 ayrı platformda gerçekleştirilecek "12 Punto TRT Senaryo Günleri"nde dünyanın önemli sinemacılarından oluşan beş isim jüride yer alacak.

İngiltere'den Avrupa Film Akademisi Başkanı Mike Downey, Fransa'dan Cannes Film Festivali Cinefondation Genel Müdürü Georges Goldenstern, Katar'dan Doha Film Enstitüsü CEO'su Fatma Hassan Alremaihi, Bosna Hersek'ten Saraybosna Film Festivali Endüstri Bölümü Direktörü Jovan Marjanovic ve Almanya'dan dünyanın en etkili film satış şirketlerinden Films Boutique Satış Ajansı Direktörü Gabor Greiner değerlendirme yapacak.

Oscar ödüllü İranlı yönetmen Asghar Farhadi de etkinlik kapsamında sineması, yönetmenliği ve hikaye anlatıcılığı üzerine masterclass verecek. Cannes gibi festivallerdeki ödüllerinin yanı sıra "Bir Ayrılık" ve "Satıcı" isimli filmleriyle "En İyi Yabancı Film Oscar"ını alan Farhadi'nin masterclassı, 16 Temmuz'da 12 Punto Youtube hesabından canlı yayımlanacak.

Jüri, 12 finalist projenin sunumlarını izleyecek ve dört projeye "Ortak Yapım", dört projeye ise "Ön Alım ödülü" verilecek.

Ödüller, 18 Temmuz akşamı Feriye'de gerçekleştirilecek kapanış töreninde sahiplerini bulacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal