10 yaşındaki Arya Su Gülenç’ten 19 Mayıs Konseri

Piyanodaki üstün yetenekleriyle uluslararası yarışmalarda başarılar elde eden 10 yaşındaki Arya Su Gülenç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla konser verdi.

19.05.2020-13:22 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-13:21) 10 yaşındaki Arya Su Gülenç’ten 19 Mayıs Konseri

“Piyanonun çocuk yeteneği" olarak nitelendirilen 10 yaşındaki Arya Su Gülenç,  19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla konser verdi.

Piyanodaki üstün yetenekleriyle uluslararası yarışmalarda başarılar elde eden Arya, Bursa'nın Osmangazi ilçe belediyesinin destekleriyle Soğanlı Mahallesi'nde verdiği konserde sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı evde kalanlara eğlenceli anlar yaşattı.

Vatandaşların, balkonlardan Türk bayrakları ve alkışlarla destek verdiği konserde Arya, İstiklal Marşı’nı, Mozart'ın Türk Marşı'nın caz versiyonunu, Gençlik Marşı ve Chopin'in Nocturne adlı eserini icra etti.

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde evde kalanlar için böyle bir konser planladıklarını anlatan Arya Su, şöyle konuştu:

"Evde kalanlara piyano resitali verdim. Onlar çok güzel dinlediler beni. Bu durum çok güzel hissettirdi. Yaklaşık 2 aydır konser vermiyordum. Alkış sesleri beni motive etti. Kısıtlamam olduğu için herkes gibi ben de uzun süredir evdeydim. Çalışmalarıma evde devam ettim. Bu konser benim için farklılık oldu."

19 Mayıs’ın önemine de değinen  Arya, "Atatürk'ün bugünü gençlere emanet etmesi onlara olan güveninden dolayı. Ben de bugün konser vererek anlamlı bir gün olsun istedim." dedi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal