Kudüs’ün Tarihi Surlarına ABD ve İsrail Bayrakları Yansıtıldı

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, içinde Mescid-i Aksa'nın da yer aldığı Eski Şehir’in etrafındaki surların batı Kudüs tarafında bulunan kısımlarına ışıklandırma sistemi aracılığıyla ABD ve İsrail bayrakları yansıttı.

15.05.2019-11:52 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-11:37)

ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’nin Kudüs'e taşınmasının birinci yıldönümü dolayısıyla, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesini çevreleyen tarihi surlara ABD ve İsrail bayrakları yansıtıldı.

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, Eski Şehir’in etrafındaki surların batı Kudüs tarafında bulunan kısımlarına ışıklandırma sistemi aracılığıyla ABD ve İsrail bayrakları yansıttı.

Mescid-i Aksa’nın da içinde yer aldığı Eski Şehir’i saran surların yanı sıra kutsal şehirdeki birçok simge alana da benzer şekilde bayraklar yansıtıldı.

ABD'NİN BÜYÜKELÇİLİĞİNİ KUDÜS'E TAŞIMASININ YILDÖNÜMÜ

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kudüs Belediyesi tarafından ABD’nin büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasının birinci yıldönümü vesilesiyle bir kutlama töreni yapıldı.

Düzenlenen törende konuşma yapan Kudüs Belediye Başkanı Moshe Lion, “ABD, büyükelçiliğini ebedi başkentimiz ve İsrail Devleti'ndeki elçilikler için tek uygun yer olan Kudüs'e taşıyan ilk ülkedir. ABD’deki dostlarımızı sevgiyle kucaklıyoruz. Başkan Donald Trump ve Büyükelçi David Friedman siz gerçek dostlarsınız.” sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal