Küba'dan ABD'nin 'Diplomat' Hamlesine Karşılık Gecikmedi

ABD'nin, Küba'nın New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) misyonunda çalışan iki diplomatının ülkeden ayrılması yönünde verdiği talimat sonrasında Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin bu adımını 'saldırganlık' olarak değerlendirdi.

21.09.2019-13:36 - (Son Güncelleme: 21.09.2019-13:33)
Küba Dışişleri Bakanı Rodriguez, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Küba, ABD hükümetinin bu eylemlerine zamanında ve uygun bir şekilde yanıt verecek" şeklinde konuştu.

Kübalı diplomatların, ABD'den ayrılmalarının istenmesine ilişkin ülkesinin vereceği cevabı beklediğini belirten Rodriguez, ada genelindeki enerji kıtlığını ve bu adımı, Trump yönetiminin saldırısının bir parçası olduğunu ifade etti.

Rodriguez, ABD'nin, Küba'nın enerji tedarikçilerini baskı altına almaya çalıştığına işaret ederek, Trump yönetiminin, ülkesinin Güney Amerika, Avrupa ve Kuzey Afrika'daki yakıt tedarikçileri ve nakliyecilerini baskı altına almak için kampanya yürüttüğünü aktardı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'ABD aleyhine faaliyet yürüttükleri tespit edilen' Küba'nın BM Temsilciliğinde görevli iki diplomatın ülkeden ayrılması talebinin, Küba makamlarına iletildiği bildirilmişti.

Ülkeden ayrılması talep edilen görevlilerin 'diplomatik konut dokunulmazlığını suistimal ettiğini' ileri süren Bakanlık Sözcüsü Morgan Ortagus, "ABD ulusal güvenliğini tehdit eden her türlü girişimi ciddiyetle ele alıyoruz ve konut dokunulmazlığını suistimal eden başka personel olup olmadığını araştırıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal