Kuaför Dekorasyonu

Saç kesimi, saç boyaması, kişisel temizlik ve bakım gibi işlemlerin gerçekleştirildiği kuaför salonlarında uzun vakitler geçirebilmekteyiz. Bazen tüm günümüz kuaför salonunda geçmiş gibi hissedebiliriz. Bu şekilde uzun saatler geçirilen kuaför salonlarında olmazsa olmaz unsur konfordur.

16.06.2020-13:21 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-13:19) Kuaför Dekorasyonu

Kuaför salonunun dekorasyonu müşterilere hak ettikleri konforu sağlayacak şekilde planlanmalıdır. Kuaför salonlarında uygulamanız gereken dekorasyon fikirleri yazımızın devamında…

Kuaför Salonlarında Dekorasyonun Önemi

Ticari faaliyet gösteren tüm kuruluşlarda dekorasyon büyük önem taşımaktadır. Müşterinin ilk gördüğü şey seçtiğiniz dekorasyondur. Müşteri ortamı şık ve konforlu bulmazsa profesyonel olmadığınızı düşünecek ve sizden hizmet almayı reddedecektir. Müşteri sürekliliğini sağlamak için de verilen hizmet kadar dekorasyonda seçilen parçaların önemi bulunmaktadır.

Kuaför Dekorasyonlarında Rahatlık ve Şıklı Önemli
Kuaför salonları için dekorasyon planları yapılırken müşterinin orada saatler geçireceği ve evinde gibi rahat hissetmek isteyeceği göz ardı edilmemelidir. Seçilen rahat parçaların henüz sizden hizmet almamış müşterilerin gözünde ön yargı oluşturmaması için aynı zamanda şıklığa da sahip olması gerekmektedir.

Kullanılması Gereken Parçalar

Kuaför salonlarında en çok kullanılan parça müşterilerin saçı yapılırken oturdukları sandalyelerdir. Bu sandalyelerin sırt destekli olanlarından kullanmanız müşterilerin gözünde size artı puan kazandıracaktır. Aynı zamanda müşterilerin boyları farklılık gösterebileceğinden ve çocuk müşterileriniz olabileceğinden sandalyelerin ayarlanabilir özellikte olması önem arz etmektedir.

Kuaföre gelen müşteriler uzun süre sıra bekleyebileceği için kuaför salonu dekorasyonu planlamalarında en önemli kısımlarından birisi de bekleme koltuklarıdır. Bekleme koltuklarınız fazla küçük olursa müşteriler oturacak yer bulamadığı için salonunuzu terk edebilir. Koltuklar konforlu malzemeden ve yaslanabilir olmalıdır. Müşterilerin arkalarına yaslanamayacağı puf ve türevi koltuklardan kullanmamalısınız.

Kuaför Salonlarında Ayna ve Aydınlatma Seçimi

Sırası gelip koltuğuna oturan müşteri için en önemli detaylardan birisi aynadır. İşlemi başlayıp bitene kadar müşteri ayna karşısında oturur ve aynadan yapılan işlemi takip eder. Bu durumda kalitesiz ayna kullanımı müşterinin gözünde sizin için bir eksi puan olacaktır. Kullandığınız aynalar kaliteli ve kuaför salonunuz için uygun büyüklükte olmalı.

Kuaför salonu dekorasyonu tasarımlarında kullanılan aydınlatmalar en önemli unsurlardan birisidir. Yeterli aydınlatma sağlanmasa müşteri yapılan işlemi ışık sebebiyle farklı görebilir ve bundan rahatsızlık duyabilir. Bunun için kuaför salonu içerinde kullanılan yapay aydınlatmalar kadar kuaförün gün ışığını ne kadar aldığı da önemlidir. Camlar içeriye yeterli güneş ışığını alacak ama müşterinizin gözünü rahatsız etmeyecek şekilde konumlandırılmalıdır.

Kuaför Salonu Dekorasyonlarında Kullanılan Tasarımlar

Kuaför salonu dekorasyonu fikir açısından oldukça geniş yelpazeye sahiptir. Modern ve sade bir dekorasyon yapabildiğiniz gibi marjinal bir ortamda oluşturabilirsiniz. İç mimarlarından tasarlamaktan oldukça zevk aldığı kuaför salonları için tüm yaratıcılığınız kullanılabilir. Dilerseniz duvarlarınızı rengarenk boyayabilir, dilerseniz salonunuzda sadece bir veya iki renk kullanabilirsiniz.

Dekorasyonunuzu planlarken hitap ettiğiniz yaş kitlesini de göz önüne almakta fayda var. Hitap etmek istediğiniz kitlenin yaş aralığı düşükse avangart gibi birçok yöntemle dizaynınızı yapabilirsiniz. Daha yetişkin bir kitleye hitap etmek istiyorsanız daha doğal ve sade bir tasarımla salonunuzda bir huzur ortamı oluşturabilirsiniz. Her yaş kitlesine hitap etmek için ise abartısız modern tasarımlar seçmek en doğrusu olacaktır.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal