Böbrek rahatsızlığının belirtileri nelerdir?

Kronik böbrek rahatsızlığı oldukça sık görülen bir rahatsızlıktır. Peki, kronik böbrek rahatsızlığı nasıl anlaşılır? Kronik böbrek rahatsızlığının belirtileri nelerdir? Detaylar haberimizde...

15.02.2019-15:59 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-15:32)

Kronik böbrek rahatsızlığı oldukça sık görülen bir rahatsızlıktır. Yapılan araştırmalara göre böbrek hastalarının sadece yüzde 10'u hastalığın farkındadır. Kronik böbrek rahatsızlığı nasıl anlaşılır? Kronik böbrek rahatsızlığının belirtileri nelerdir?

Böbrek rahatsızlığının belirtileri neler?

- Börek işlevlerinde azalma olduğunda kan temizlenemez bu olay da kanda bulunan zararlı maddelerin artmasına neden olur. Kanda bulunan zararlı maddeler böbrek rahatsızlıklarına yol açmaktadır.

- Böbrekler kanı yeterince temizleyemediğinde zararlı maddeler kana geçmeye başlar bu olay uyku problemlerine sebebiyet vermektedir.

- Böbrekler, kandaki mineral ve besin dengesini sağlayamadığı için ciltte kuruluk ve kaşıntı ortaya çıkar.

- Geceleri sık sık idrara çıkmak böbrek hastalığının önemli belirtilerinden biridir çünkü böbreklerdeki filtrelerin hasar görmesi bu sonucu doğurur.

- İdrardan kan gelmesi böbreklerin düzenli çalışmadığının işaretidir.

- Gözlerinizin etrafında meydana gelen şişlikler uzun süredir devam ediyorsa bu durum böbrek rahatsızlığının belirtisidir.

- Böbrek işlevleri azaldığı zaman vücutta sodyum tutulması ortaya çıkar bu olayın sonunda ellerde ve ayaklarda şişmeler ortaya çıkar.

Böbrek rahatsızlığının ilerlemesi nasıl durdurulur? 

Yaşam tarzında değişikliğe giderek kronik böbrek hastalığının ilerlemesini azaltabilirsiniz.

- Yüksek tansiyon ve kan şekerinizi kontrol altına alın.

- Sağlıklı bir diyet yapın 

- Egzersize başlayın

- Sigarayı bırakın

- Belirli ağrı kesicilerden kaçının

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal