Kripto parası olan yatırımcıları ilgilendiren gelişme! Hükümet kripto para düzenlemesi hazırlığında

Kripto parası olan yatırımcıları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Alınan bilgilere göre hükümet yeni bir kripto para düzenlemesi hazırlığında. Detaylar haberimizde...

26.05.2022-10:37 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-10:37) Kripto parası olan yatırımcıları ilgilendiren gelişme! Hükümet kripto para düzenlemesi hazırlığında

Türkiye’deki kripto para varlıklarıyla ilgili yeni bir düzenleme getirme konusunu uzun süredir gündeminde tutan hükümet, alınan son bilgilere göre kripto para düzenlemesi konusunda harekete geçti. Kripto para piyasası üzerinde daha fazla kontrol sağlayacak ve bireysel yatırımcıların alım işlemlerine vergi getirecek olan yeni düzenlemeyle ilgili olarak 25 Mayıs 2022 Salı günü bir toplantı gerçekleştirildi.

Hükümet kripto para düzenlemesi hazırlığında

Kripto para yatırımcılarını yakından ilgilendiren yeni kripto para düzenlemesi ile ilgili konuların görüşülmesi amacıyla bir toplantı yapıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığındaki toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AKP Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Nurettin Canikli, Fatih Şahin ve Ömer İleri katıldı. Toplantıda mevzuat hazırlıklarıyla ilgili yapılan toplantılarda gelinen aşama ve formüller ele alındı. Kripto para düzenlemesini şimdilik rafa kaldıran hükümetin bir süre daha çalışmalara devam edeceği ifade edildi.

Kripto para düzenlemesi

Yapılacak olan yeni düzenleme 4 konu ön plana çıkıyor. Bunlardan ilki olan Türkiye’de şirket kurma zorunluluğu getirilmesi konusunda göre Türkiye’de kripto para konusunda şirket kurmak isteyen kişilerden ilk etapta 100 milyon TL’lik sermaye istenecek. Fakat bu rakamın ilerleyen zamanlarda artış gösterebileceği ifade ediliyor.

Hükümetin üzerinde durduğu bir başka konu ise kripto paraların güvenliği. Bu konuda yapılan görüşmelere göre kripto para yatırımcıların varlıklarının güvenli bir şekilde muhafaza edilmesini sağlayacak teknolojik bir altyapı sistemi kurulacak.

Bireysel kripto para yatırımcılarına vergi getirilmesi de görüşülen konular arasında yer aldı. Toplantıya katılan yetkililerin ortak görüşüne göre kripto para yatırımı yapacak kişilere sembolik olacak şekilde ‘’kambiyo’’ vergisinin uygulanması olacak.

Kripto para düzenlemesi konusunda şimdilik resmi bir adım atılmadı. Gelişmeleri takip etmek için haberimizi takip etmeye devam edebilirsiniz.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal