Kripto parası olan vatandaşlar dikkat! Gündemi sarsacak kripto para açıklaması

Fed kararından sonra kripto piyasasında büyük çöküş yaşandı. FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried, kripto paralara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kripto para ile ilgilenenler ise bu açıklamaları yakından takip etti. İşte detaylar...

16.05.2022-21:38 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-21:38) Kripto parası olan vatandaşlar dikkat! Gündemi sarsacak kripto para açıklaması

Kripto para borsasını yakından takip edenler FED kararının hemen ardından büyük çöküş yaşandığına şahit oldu. FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, kripto para borsası ile alakalı önemli açıklamalar yaptı.

Bitcoin, hafta içerisinde Terra USD krizinden ve ABD Merkez Bankası (FED) etkisinden dolayı büyük bir düşüşle karşı karşıya geldi. Bu doğrultuda Bitcoin 24 bin 500 dolara kadar düşüş yaşadı. Bunun yanı sıra en çok talep gören bir diğer kripto para birimi Ethereum da 2 bin 73 dolar seviyesinde görüldü. Kripto paraların gerilemesindeki nedenleri arasında FED’in faiz artırımı ve bilançosunda 47,5 milyar dolarlık azaltıma gitmesinin yanı sıra, gelecek döneme ilişkin faiz artışlarına devam edeceğine yönelik sinyalleri gösteriliyor.

kripto para

Geleceği olmadığını savundu

Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried, yaptığı açıklamada Bitcoin biriminin ödeme ağı olarak bir geleceğinin olmadığını ifade etti. İfadelerinde “Bitcoin ağı bir ödemeler ağı değil ve büyüyen bir ağ değil” dedi. Bunun yanı sıra Bitcoin'in verimsiz olduğunu ve çevresel faaliyetlerinin fazla olduğu eleştirilerini yaptı.

El Salvador'a pahalıya patladı

Kripto borsasındaki sert düşüşler yatırımcıları oldukça büyük bir zarara uğratırken bu durum Bitcoin'in hayranı olan El Salvador için de kötü oldu. Orta Amerika ülkesi El Salvador’un Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin kripto sevgisinin ülke ekonomisine zararı büyük oldu.

Tahminlere göre büyük zarara uğradı

Bahsedilen alımların bir kısmı 51 bin dolar seviyesinde yapıldığı kaydedilirken Bloomberg hesaplarına göre ülkede kripto para dolayısıyla neredeyse 40 milyon dolar zarar ortaya çıktı. Lakin bu zarar yalnızca kripto para yatırımı ile sınırlı kalmadı. Bitcoin’e endeksli devlet tahvillerinden de ülkenin büyük zarara uğradığı tahminler arasında yer alıyor.

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal