Kremençuk nerede? Kremençuk nüfusu ve haritadaki yeri

Rusya’nın saldırı düzenlediği Ukrayna’nın Kremençuk bölgesi son saatlerin en çok araştırılan yerleri arasında yer alıyor. Peki Kremençuk nerede? İşte Kremençuk nüfusu ve haritadaki yeri...

28.06.2022-08:37 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-08:37) Kremençuk nerede? Kremençuk nüfusu ve haritadaki yeri

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya askerlerinin Kremençuk bölgesindeki bir alışveriş merkezine saldırı düzenlediğini ve bu saldırı sırasında alışveriş merkezinin içerisinde 1000’den fazla sivil vatandaşın bulunduğunu açıkladı. Bu gelişme sonrasında Kremençuk bölgesinin tam yeri ve ne kadar nüfusa sahip olduğu araştırılmaya başlandı.

Kremençuk nerede?

Ukrayna’ya bağlı olan Kremençuk bölgesi, Poltava Oblastı’nın idari merkezi olan bir şehirdir. Kendi belediye meclisi tarafından yönetilen bir belediye şehri olan Kremençuk bölgesinin nüfusu 2015 yılında yapılan nüfus sayımına göre 223 bin 805’tir.

Kremençuk nerede

Sanayi bakımından önemli bir bölge olan Kremençuk’ta hidroelektrik barajı, petrol rafinerisi, kamyon fabrikaları ve demiryolu fabrikaları bulunmaktadır. Doğu Avrupa’daki en eski demiryolu tamir ve vagon yapım fabrikalarından birisine sahip olan Kremençuk bölgesinin söz konusu fabrikası 1869 yılında kurulmuş ve halen çalışmalara devam eden bir fabrikadır.

Kremençuk bölgesine yapılan saldırı sonrasında Ukrayna güçlerinin Rus güçlerine nasıl bir karşılık vereceği merak ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal