Kraliçe Elizabeth'ten Brexit Açıklaması

Siyasi meselelerde tarafsız bir kamu pozisyonunu uzun süredir devam ettiren Birleşik Krallık Kraliçesi, ilk kez Brexit'i yer alan bir konuşma yaptı.

24.10.2018-11:02 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-10:59) Kraliçe Elizabeth'ten Brexit Açıklaması

Siyasi meselelerde tarafsız bir kamu pozisyonunu uzun süredir devam ettiren Birleşik Krallık Kraliçesi, Hollanda Kralı Willem-Alexander ve eşi Kraliçe Maxima'nın resmi bir ziyaretinde ilk kez Brexit'i yer alan bir konuşma yaptı. Kraliçe Elizabeth II, Hollanda Kralı Willem-Alexander ve Buckingham Sarayı'ndaki eşi Kraliçe Maxima için verdiği bir ziyafet sırasında Brexit'ten bahsetti. Siyasi meselelerde tarafsızlığıyla tanınan Kraliçe, ilk defa Birleşik Krallık'ın kamusal alanda karşılaştığı en acil güncel siyasi meselesi hakkında konuştu.

Hollanda Kraliyet çiftinden ve İngiltere Başbakanı Theresa May'den önce konuşan Kraliçe Elizabeth, "İngiltere ile yeni bir Avrupa ortaklığına doğru bakarken, İngiltere ve Hollanda tarafından paylaşılan değerlerin "bizim en büyük varlığımızdır" sözlerini ekledi. Kraliçe, "Avrupa ile yeni bir ortaklığa baktığımızda, ortak değerlerimiz ve birbirimize bağlılığımız, değişimle bile kalıcı ittifakımızın güçlü kaldığını ve yenilikçiler, tüccarlar ve enternasyonalistler olarak göründüğümüzü gösteriyor bu da sahip olduğumuz en büyük varlıktır.’’ dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal