KPSSP10 puan türü nedir, ne işe yarar? KPSSP10 puan hesaplama işlemi

KPSS’ye girecek olan adaylar puan türlerinin ne anlama geldiği konusundaki araştırmalarını hızlandırdı. Peki KPSSP10 puan türü nedir, ne işe yarar? KPSSP10 puan hesaplama işlemi hakkında bilgiler haberimizde...

23.06.2022-10:19 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-10:19) KPSSP10 puan türü nedir, ne işe yarar? KPSSP10 puan hesaplama işlemi

ÖSYM’nin düzenlediği sınavlar arasında yer alan ve devlet memuru olarak görev almak isteyen her bir kişinin girmek zorunda olduğun bir sınav olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS 2022), 31 Temmuz’da yapılacak Genel Kültür Genel Yetenek Testi ile beraber başlayacak. KPSS’ye girecek olan adaylar ise KPSS’deki puan türlerinin ne anlama geldiğini ve KPSSP10 puan hesaplama işlemi hakkında bilgiler edinmek için araştırmalarını hızlandırdı. Peki KPSSP10 puan türü nedir, ne işe yarar?

KPSSP10 puan türü nedir?

KPSSP10 puan türü, Genel Yetenek Testi’nden yüzde 30, Genel Kültür Testi’nden yüzde 30 ve Eğitim Bilimleri Testi’den ise yüzde 40 ağırlığı alınarak yapılan standart puan hesaplamasıdır.

KPSSP10 puan türü

KPSS’deki sorularIN zorluk derecesi ve adayların sınavdaki başarı oranlarına göre test ortalamaası ve standart sapma belirlenmektedir. Standart sapma sebebiyle de adayların aldıkları netler ile puanlar arasında zaman zaman değişmeler gözlemlenebilmektedir.

KPSSP10 puan türü ne işe yarar?

KPSSP10 puan türü, adayların Türk Silah Kuvvetleri bünyesinde bulunan, Jandarma Genel Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı başta olmak üzere pek çok devlet kurumunun başvuru sırasında istediği puan türüdür. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal