22.07.2020-17:59 (Son Güncelleme:28.03.2024-22:16)


1

Her gün cildimize sürdüğümüz kozmetik ürünleri nasıl gerektiği kadar steril tutabiliriz? Makyaj ve cilt bakımı ürünlerimizi ne sıklıkla dezenfekte etmeliyiz? İşte hepimizin hijyene daha da dikkat ettiği bu süreçte, her gün kullandığınız kozmetik ürünlerinizi mümkün olduğunca temiz tutmanın yolları...



2

Her kozmetik ürünü gibi maskaraların da son kullanma tarihleri vardır. Genellikle açıldıktan sonraki 6 ay içinde tüketilmesi önerilen maskaraları ne yazık ki pek çoğumuz tavsiye edilen süreden daha uzun bir süre kullanırız. Ancak gözünüze sürdüğünüz bir ürünü uzun süreli kullanmak, maskara tüpünün içinde çeşitli bakterilerin üremesi için bir alan yaratabilir ve bu da gözünüzün iltihap kapmasına neden olabilir.



3

Cilt bakım ürünlerinin steril kalabilmeleri için mümkün olduğunca az güneş ve hava ile temas etmesi gerekmektedir. Ürün alabilmek için parmağınızı kavanoza soktuğunuzda ürünün havayla temas etmesine ek olarak elinizde bulunan bakterilerin kullandığınız kreme bulaşabilir. Dolayısıyla pompalı ambalaja sahip ya da tüp formunda gelen kremler kullanarak bu riski azaltabilirsiniz.



4

Makyaj fırçalarınızı düzenli olarak temizlemeniz bakterilerin yayılma ve üreme hızlarını minimuma indirecektir. Fırçalarınızı yıkarken tek seferde yalnızca bir fırça yıkamaya özen göstermeyi unutmamalısınız.



5

Birçoğumuz makyaj fırçalarımızı birden fazla ürün ya da yüzümüzde birden fazla alanda kullanırız fakat bu şekilde bakterilerin üründen ürüne ya da cildimizde birden fazla yere temas etmesine yol açmış oluyoruz. Bunun önüne geçebilmek için farklı ürünlerde farklı fırçalar kullanmalıyız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR