Kozalaklar Patlayınca Orman Yangını Saniyeler İçinde Büyüdü

Isparta'da devam eden orman yangınında, kozalakların yangını büyüttüğü anlar saniye saniye cep telefonu ile görüntülendi. O anlarda vatandaşların paniklediği görüldü.

03.08.2021-10:14 - (Son Güncelleme: 03.08.2021-11:51) Kozalaklar Patlayınca Orman Yangını Saniyeler İçinde Büyüdü

Isparta’nın Sütçüler ilçesinde bulunan Yazılı Kanyon’da, dün saat 11.30 sıralarında çıkan orman yangını devam ediyor. Ekipler yangını söndürmek için havadan ve karadan yoğun bir mücadele veriyor.’

‘KOZALAK PATLAYINCA HER YER BİR DAKİKADA KÜL OLDU’ 

Çam ağaçlarından oluşan ormanlık alanda kozalaklar büyük tehlike saçıyor. Yanan kozalaklar farklı bölgelere fırlayarak yangını daha da genişletiyor. Sütçüler ilçesinde bir vatandaş kozalakların yangını nasıl büyüttüğünü görüntüledi.

Görüntülerde vatandaşların panik anları ve yangına müdahaleleri de görülüyor. Olayı görüntüleyen vatandaş, ‘Kozalak attı. Her yer bir saniyede yandı. Olaylar bu. Her yer bir dakikada kül oldu.’ ifadelerini kullandı.

YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE DEVAM EDİYOR

2 yangın söndürme helikopteri ve 2 uçağın yanı sıra itfaiye araçları, arasözler ile yangın söndürme tanklarının kullandığı çalışmalara askeri personel de destek veriyor.

ISPARTA - ANTALYA KARAYOLU ARAÇ GEÇİŞİNE KAPATILDI

Yangın nedeniyle Isparta-Antalya karayolu da ulaşıma kapatılarak, Ağlasun- Bucak üzerinden geçişlere izin veriliyor. Isparta'dan gıda ve su takviyesi için bölgeye akın edenlerin araçlarının geçişine de izin verilmiyor.

RÜZGAR ÇALIŞMALARI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Alevlerin Yıldız Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine kadar ulaştığı, bölgenin tahliye edildiği belirtildi. Bölgede saatte hızı 40 kilometreyi bulan rüzgar ise çalışmaları olumsuz etkiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal