Kovid-19 Kadınlarda Daha Uzun Süreli Etki Gösterebilir

Dünya genelinde küçüğünden büyüğüne etkisini gösteren yeni tip koronavirüs, 1 milyon 100 binin üstünde can aldı. Salgın dolayısıyla sürdürülen çalışmalara bir yenisi daha eklendi ve bu çalışma doğrultusunda Kovid-19’un kadınlarda daha uzun süreli semptomların devam ettiği tespit edildi.

21.10.2020-14:42 - (Son Güncelleme: 21.10.2020-14:37) Kovid-19 Kadınlarda Daha Uzun Süreli Etki Gösterebilir

Kovid-19 salgını kapsamında araştırmalar devam ederken, bir yeni araştırma İngiltere’den geldi. King’s Collage London, 4,3 milyondan fazla İngiliz tarafından kullanılan ‘Kovid Semptom Çalışması’ uygulamasının verilerinden yararlanarak Kovid-19 ile ilgili çalışma gerçekleştirdi. Çalışma doğrultusunda, kadınlardaki virüs etkilerinin erkeklere oranla daha uzun süreli hissedilmeye devam ettiği tespit edildi. 

50 yaşın üstündekilerde, aşırı kilolularda ve astımı olanlarda Kovid-19 bulgularının daha uzun süre hissedilme riski olduğu gözlemlendi.

Uygulamadan elde edilen verilere göre, uygulamaya katılan her on katılımcıdan 1’inin 1 ay sonra, her 50 katılımcıdan birinin ise 3 ay sonra Kovid-19 etkilerinin devam ettiği belirtildi. Araştırma ekibinden Dr. Claire Steves, ‘İlk verilerden, erkeklerin çok daha ağır hasta ve ne yazık ki Kovid-19'dan ölme riskinin çok daha fazla olduğunu gördük. Kadınlar da uzayan Kovid riski altında görünüyor.’ ifadelerini kullandı. Ayrıca Steves, Kovid-19’un ilk haftasında 5 bulgudan fazlasının olmasının, hastalığın uzamasında kilit noktalardan biri olduğunu aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal