Kovid-19 Farkındalığı İçin Maskesine Kilit Taktı

Erzurumlu Ebubekir Taşbaşı, koronavirüse farkındalık oluşturmayı hedefleyerek, sokak sokak dolaşarak vatandaşlara, maske takmaları ve sosyal mesafeye uyulması konusunda uyarı yaptı.

23.09.2020-10:37 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-10:43) Kovid-19 Farkındalığı İçin Maskesine Kilit Taktı

Uzmanlarınher açıklamasında yer alan sosyal mesafe ve maske uyarısını, bir vatandaş sokaklarda dolaşarak insanlara hatırlatmaya çalıştı.

Yaptığı farklı icatlarla adı 'Dadaş Mucit'e çıkan Ebubekir Taşbaşı, koronavirüse dikkat çekmek amacıyla vatandaşları maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarmak için tek kullanımlık tulum giyerek cadde ve sokaklarda dolaştı. Hem siperlik hem maske takarak ve taktığı maskeye kilit takarak dikkat çekmesini amaçlayan Taşbaşı, Cumhuriyet caddesi ve Erzincankapı semtini gezerken, maske takmış vatandaşlara teşekkür ederek, maskesizleri ve yanlış takanları Taşbaşı, ‘Maskeyi takalım mesafeyi koruyalım bu pislikten kurtulalım. Anladın mı gurban olim verene’ şeklinde uyardı. 

Neredeyse her gün 50-60 kişinin virüsten hayatını kaybettiğini haberlerden öğrendiğini belirten Ebubekir Taşbaşı, farkındalık oluşturmak için böyle bir kıyafet giydiğini ve ‘Millet dikkat etsin, mesafesini korusun istedim. Eğer dikkat edersek bu virüsü bir an önce bitiririz. Yoksa böyle gitmez. Maskeye kilidi de örneğin hırsızlar kapı kilitlerini kırarak içeri giriyor. Ben de virüsün maskeyi kırıp içeri girmesin diye temsili olarak kiliti kullandım’ açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal