Kovid-19 Aşılama Programı Devam Ediyor

Kovid-19 salgını kapsamında başlatılan aşı kampanyasında sıra 50 yaş üstü vatandaşlara geldi. Aşılama son hız devam ediyor.

03.06.2021-22:27 - (Son Güncelleme: 03.06.2021-22:27) Kovid-19 Aşılama Programı Devam Ediyor

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan aşı programı son hız devam ediyor. Son olarak 50 yaş üstü vatandaşların aşılanması için açılan randevu sistemine yoğun talep var. 

Kovid-19 salgını kapsamında başlatılan aşı kampanyasında sıra 50 yaş üstü vatandaşlara geldi. Açılan aşı randevu sistemiyle birlikte hastaneler ve sağlık ocakları aşı olmak isteyen vatandaşlarla dolup taştı. Sağlık çalışanları, vatandaşların Bakan Koca’nın ‘aşı olmayı ertelemeyin’ sözünü dikkate aldıklarını belitti. Sağlık Bakanlığınca anlaşmaya varılan aşıların da gelmesiyle hızlı bir şekilde aşılamaya geçildi. Aşılamada bir sonraki grup ise yaş fark etmeksizin tüm öğretmenler olacak.  Daha sonra sırayla 40-49 yaş arasına ve 18 ile 29 yaş arasına kadar inecek. 

‘HERKES SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZI DÜŞÜNEREK SIRALARI GELİNCE AŞILARINI OLSUN’

Sıranın kendisine gelmesiyle randevu alıp aşı olmaya gelen Kezban Yıldız ‘Randevu günüm geldi ve randevumu aldım ve severek, isteyerek aşı olmaya geldim. Sıramı bekliyordum, sıram geldi ve ben de geldim oldum. Olmayanlara da rica ediyorum, sağlık çalışanlarımızı da düşünerek sıraları gelince aşılarını olsunlar. Benim emeklilik zamanım geldi. Torunuma bakacağım. Kızıma, damadıma ve torunuma daha yakın olmak için ve onları da korumak adına aşı olmayı tercih ettim’ dedi. 

‘VİRÜSLE ETKİN BİR ŞEKİLDE MÜCADELE EDİLECEĞİNE İNANIYORUM’

Aşı olmak için hastaneye gelen Hüseyin Ersoy, ‘Tabi bütün insanlık gibi biz de aşı sıramızı bekliyorduk. Çok güzel bir duygu, çok memnunuz. Faydalı olacağını düşünüyorum ve virüsle etkin bir şekilde mücadele edileceğine inanıyorum. Çok mutluyuz, çok memnunuz, herkese teşekkür ederiz. Hem ülkemizin daha refaha ulaşabilmesi, hem de tüm dünyanın bu illetten kurtulabilmesi için herkese tavsiye ederim’ ifadelerini kullandı. 

‘DİĞER İNSANLARI KORUMAK ADINA HERKESİ AŞI OLMAYA DAVET EDİYORUM’

İkinci doz aşısını olmaya gelen Filiz Şener ise, ‘Bekliyordum, biraz araya süreç girdi. Daha sonra aşı sıram geldi ve oldum. Şu an memnunum. Diğer vatandaşların da aşı olmalarını tavsiye ediyorum. Şu an için başka bir çözüm olmadığını düşünüyorum. Çünkü biz bireysel olarak yapmamız gerekenleri yapmış olsak bile, diğer insanları korumak adına ve ülkenin en kısa sürede normal seyrine dönmesi adına herkesi aşı olmaya davet ediyorum’ şeklinde konuştu. 

‘DEVLETİMİZ BU İMKANI VERDİĞİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM’

İkinci doz aşısını olmaya gelen Fikret Meriç, ‘Devletimiz bize bu imkanı verdiği için çok teşekkür ediyorum. Devletimiz güçlü bir devlet, sonuna kadar arkasında duruyoruz. Yüzde 100 gelsinler aşılarını olsunlar. Korkulacak hiçbir şey yok. Bu hem bizim kendimizin hem de milletimiz için beka meselesi. Lütfen herkes gelsin aşısını yaptırsın’ dedi. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal