Kosova'da Camiler Yeniden İbadete Açıldı

Kosova'da Covid-19’la mücadele kapsamında alınan önlemlerin hafifletilmesiyle bugün camiler tekrar cemaat halinde ibadete açıldı.

28.05.2020-15:41 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-15:40) Kosova'da Camiler Yeniden İbadete Açıldı

Kosova'da Covid-19’la mücadele kapsamında alınan önlemlerin hafifletilmesiyle bugün camiler tekrar cemaat halinde ibadete açıldı.

Kosova İslam Birliği’nden gelen açıklama, Sağlık Bakanlığının kararı üzerine bugün ülke çapında bütün camilerin cemaate kapılarını açtığı ifade edilirken, camilerde riayet edilmesi gereken kurallardan söz edildi. Açıklamada verilen kurallar çerçevesinde cemaat camiye gelmeden önce kendi evinde abdest alacak. Aynı zamanda namazın maske ile eda edilmesi, camilere el dezenfektanı konması, sosyal mesafe kuralına dikkat edilmesi ve namaz haricinde bir araya gelinmemesi söylendi.

Cuma hutbesinin 10 dakikayı geçmeyeceği, camilerde bulunan abdesthane ile tuvaletlerin kullanımına izin verilmeyeceği ve yaşlı kişiler, kronik hastalığı olanlar ve Covid-19 semptomu gösteren kişilerin camilere gelmemesi gerektiği kaydedildi.

Kosova'da normalleşme çerçevesinde bugünden başlamak üzere yerel saatle 05.00 ile 21.00 saatleri arasında sokağa çıkılabilecek. Bu yeni kararla birlikte coronavirüs nedeniyle getirilen sokağa çıkma sınırlaması 20 saatten 8 saate düşmüş oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal