Koronavirüs Sonrası Ağrı Olur mu?

Koronavirüs sonrası bazı sendromlar geçerken haftalarca geçmeyen ağrılar da olabiliyor. Çoğu insan bu ağrıları göz ardı ediyor. Peki koronavirüs sonrası ağrı olur mu?

26.03.2021-14:45 - (Son Güncelleme: 26.03.2021-14:45) Koronavirüs Sonrası Ağrı Olur mu?

Algoloji Uzmanı Dr. Muhammet Murat Çubukcu, korona virüs sonrası sendrom ağrıları rahatsızlıkları geçmesinin ardından haftalarca sürebilen ağrıların ortaya çıkabileceğini söyledi. Çubukcu, kişilerin bu ağrıları ihmal etmemeleri ve uzman bir doktora başvurmaları gerektiğini aktardı. 

Tanı ve tedavileri konusunda Algolojinin ağrı bilimi olduğunu belirten Algoloji Uzmanı Dr. Muhammet Murat Çubukcu; 'Ağrı aslında vücudun savunma mekanizmasıdır. Herhangi bir nedenle gelişmiş doku hasarı sonucu ortaya çıkar ve hasarın onarımıyla kaybolur. Ancak ağrı uzadıkça kronikleşir ve başlı başına tedavi edilmesi gereken bir hastalık tablosu haline gelir. İşte Algoloji esas olarak bu kronik ağrı olguları ile ilgilenmektedir. Kronik ağrıya en çok bel, boyun, omuz, diz ağrıları gibi kas iskelet sistemi kaynaklı ağrılar neden olabilir' şeklinde konuştu. 

KOVİD SONRASI SENDROM

Dr. Çubukcu; 'Migren, gerilim tipi baş ağrısı gibi durumlar da sık görülen kronik ağrı tablolarıdır. Ayrıca kanser, inme, omurilik yaralanmaları, zona, damar tıkanıklığı, diyabet, sinir hasarı gibi çok farklı ve çeşitli hastalıklar uzamış kronik ağrıya neden olabilirler. Şimdi bunlara bir de Kovid-19 eklenmek üzere. Kovid-19 geçirip akut dönemi atlatan ve PCR testi negatifleşen bazı hastalarda bir takım belirtilerin haftalarca hatta aylarca devam ettiğini biliyoruz. Bu tablo şimdilik 'Kovid Sonrası Sendrom' olarak adlandırılmıştır. Kovid sonrası sendromlu hastalarda yorgunluk, nefes darlığı ve konsantrasyon güçlüğü gibi belirtilerin yanı sıra, baş ağrısı, göğüs ağrısı, sırt ağrısı, eklem ve kas ağrısı gibi ağrılı durumlar da ortaya çıkmaktadır' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal