Koronavirüs, Olimpiyatlara Gölge Düşürdü

Tokyo Olimpiyatları ile Paralimpik Oyunları’nda Kovid-19 vakaları damga vurdu. Olimpiyat heyecanı Koronavirüs gölgesinde kaldı.

09.09.2021-09:11 - (Son Güncelleme: 09.09.2021-09:57) Koronavirüs, Olimpiyatlara Gölge Düşürdü

Tokyo Olimpiyatları ile Paralimpik Oyunları'nda sporculardan ve komiteden birçok kişi Koronavirüs'e yakalandı.  Alınan bilgilere göre olimpiyat ve paralimpik oyunlar boyunca 863 kişide Koronavirüs tespit edildi.

BİRÇOK SPORCU KORONAVİRÜS'E YAKALANDI

Tokyo 2020 Organizasyon Komitesi olimpiyat boyunca koronavirüs'e yakalananlar hakkında basın açıklamasında bulundu. Komite aralarında sporcu, gazeteci, yetkili hizmetli ve gönüllülerin bulunduğu 863 kişinin Koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

OLİMPİYATLARDA 15 BİNDEN FAZLA SPORCU YARIŞTI

Tokyo Olimpiyatları ile Paralimpik Oyunları ise bu yıl Japonya’da gerçekleşti. Fakat olimpiyat oyunları Koronavirüs gölgesinde kaldı. Olimpiyat komitesinin açıklamasına göre virüse yakalanan 863 kişiden yalnızca 41 kişi olimpiyatlarda yarışan sporcular. Geri kalan 50 kişi olimpiyatları takip eden gazeteciler. 29 kişi ise olimpiyat komitesinden oluşuyor. Geri kalan 254 kişi ise turnuvaya Japonya dışından katılan kişilerden oluşuyor. Olimpiyatlar da toplam 15 binden fazla sporcunun yarıştı ise gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Kovid-19’un hayatımıza girmesiyle birlikte pek çok etkinlik iptal edildi. Neredeyse 1 yılı aşkın süredir konserler, tiyatrolar, sinemalar yasaklandı. Salgının bulaşmasını önlemek amacıyla insanların bir arada bulunmasını sağlayacak etkinlikler tedbirler kapsamında kısıtlanmış ve yasaklanmıştı. Bilim dünyasının virüse karşı aşıyı bulmasıyla birlikte ise çoğu ülkede kademeli olarak normalleşmeye geçildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal