Koronavirüs Bilim Kurulu Bugün Toplanıyor! Maskelere Veda Ediyor Muyuz?

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önderliğinde toplanacak kurulda salgının gidişatına yönelik önemli konular masaya yatırılacak.

23.06.2021-10:47 - (Son Güncelleme: 23.06.2021-11:06) Koronavirüs Bilim Kurulu Bugün Toplanıyor! Maskelere Veda Ediyor Muyuz?

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önderliğinde bugün saat 17.30'da toplanıyor.  Kurul, Koronavirüs salgınında gidişatın durumunu değerlendirmek üzere bir araya gelerek video konferanas yöntemiyle meydana gelecek.

AŞILAMA TAKVİMİ 

Bakan Koca tarafından gerçekleşecek önemli konuların yer alacağı toplantıda, düşen vaka sayıları ve hız kesmeden tüm çabalarla süren aşılama programına ilişkin ayrıntılar ele alınacak. Buna bağlı olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son olarak 25 yaş üstü vatandaşların aşılamaya başlandığını bildirmişti. Bu hafta meydana gelecek toplantıda ise yeni meslek ve yaş gruplarının açıklanması düşünülüyor.

NORMALLEŞME ADIMLARI GELİYOR

Meydana gelecek kabine toplantısı sonrası 1 Temmuz'dan sonra geçerli olacak normalleşme kararları, Bilim Kurulu üyeleri tarafından değerlendirilecek. Söz konusu vaka sayılarının 5 binin altına düşmesi için ise alınan her türlü tedbirler konuşulacak.

MASKELERE VEDA EDİYOR MUYUZ?

Diğer yandan vatandaşların merakla beklediği konuda toplantıda ele alınacak. Türkiye'de  aşılamada başarılı şekilde günlük rekor sayılara çıkarken  normalleşme adımlarından sonra ise gözler maske takma zorunluluğuna çekildi. Sağlık Bakanı Koca, ‘Maskelerin yüzümüzü terlettiği son yaz olacak’ ifadelerini kullanarak  aşılama hızını göz önünde bulundurarak toplantı sonrasında maskelerden kurtulmaya ilişkin ayrıntıları açıklaması bekleniyor. 

TÜM GÖZLER KURUL'DA BİRLEŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, meydana gelecek ve kararların alınacağı toplantının ardından saat 19.00’da sosyal medya platformu YouTube üzerinden canlı yayınla açıklamalarda bulunacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal