28.06.2018-18:27 (Son Güncelleme:25.04.2024-15:58)


1

Kontür paleti ve kontür fırçalarını doğru kullanarak yüz şekline göre hatlarını belirginleştirecek, bakışlarını daha etkili hale getirebileceksin. Doğaldan, dramatiğe bir çok kontur stili var ve bizim gönlümüz her zaman doğaldan yana olduğu için şimdi "doğal kontür" önerilerini sizler için araştırdık...İşte detaylar haberimizde...



2

Kontür makyajı nasıl yapılır biliyor musun? Senin için tüm adımlarıyla A’dan Z'ye kontür makyajını anlatan bir rehber hazırladık!



3

Cildinin gizlemek istediğin veya ön plana çıkarmak istediğin yerlerini, koyu ve açık renkte ürünlerle gölgelendirme ve belirginleştirme işlemine "kontür" deniyor. Bunu aslında bir illüzyon, bir sihir gibi düşünebilirsin. Burun kemerini gizlemekten, yüzü inceltmeye, çeneyi yuvarlaklaştırmadan bakışları derinleştirmeye kadar pek çok hile, kontür makyajı sayesinde yapılabiliyor.



4

Kontür makyaj malzemeleri nelerdir?



5

Öncelikle kontür ürünlerinin ağırlıklı olarak toz ve krem olarak ikiye ayrıldığını söyleyebiliriz. Seçim yaparken, nasıl bir makyaj yaptığın, ne kadar kalıcılık istediğin önemli rol oynuyor. Kontür paletleri, krem kontür ürünleri, kontür pudraları ve stick formda ürünler, kontür malzemelerinin genelini oluşturuyor



6

Krem

Krem

Krem ürünler, kontür uygulaması yapılan bölgede çok daha kolay dağıtılabildiği ve daha kalıcı olduğu için tercih sebebi olabiliyor. Özellikle yaz aylarında krem kontür ürünleriyle daha kalıcı sonuçlar elde edebilirsin.



7

Kontür makyajında ilerledikçe toz kontür paletlerini de kullanmaya başlayabilirsin. Kontür paletindeki ürünleri karıştırarak kendine uygun bir kontür rengi elde edebilirsin. Kontürünü mutlaka açılı bir fırça ile dağıtlamlısın. Toz ürünler makyaj süngeri veya parmakla dağıtmak için uygun değildir.



8

Stick ürünler

Stick ürünler

Stick kontür ürünleri, pratik ve kolay makyaj sevenlerin imdadına yetişiyor. Stick kontür ürününü elmacık kemiklerinin altına uygula ve parmaklarınla dağıt. İşte bu kadar basit.



9

Kontür makyaj nasıl yapılır?

Kontür makyaj nasıl yapılır?

Her ürünün nereye uygulanması gerektiğini göz önünde bulundurarak, ters bir etki yaratmanın önüne geçebilirsin. Koyu rengi gizlemek istediğin yerlere, açık rengi ise ön plana çıkarmak istediğin yerlere sürmelisin. Örnek vermek gerekirse, daha kemikli yüz hatları ile daha ince bir görüntü yakalamak istiyorsan, koyu renkteki kontür ürününü elmacık kemiklerinin alt kısmına (kulak hizasından burnunun bittiği hizayı düşünebilirsin), çene çizginin altına uygulayabilirsin. Elmacık kemiklerini, alnının ortasını, burun çizgini ve çeneni de açık renkle aydınlattığında yüzünün eskisinden daha ince göründüğünü fark edeceksin. Eğer kontür ile burnunu daha küçük göstermek istiyorsan burnunun yan kısmınlarınını gölgede bırakıp, yüksek kesimleri açık renk ile aydınlatabilir, dudaklarını daha dolgun göstermek için köşeleri koyu renkle, orta kısımları açık renkle kontürleyebilirsin. Hatta gözlerini daha çekik veya daha yuvarlak göstermek de kontür makyajı ile yapabileceğin hilelerden.



10

Gözlerini kontürle

Gözlerini kontürle

Birinci adım: Aydınlatıcını göz pınarlarına ve kaç çizginin altına uygula. İkinci adım: Göz kapaklarının katlanma bölgesini koyu bir göz farı ile gölgele.



11

Birinci adım: Aydınlatıcını burun kemiğinin üzerinden alnının ortasına (kaşlarının arasına) doğru uygula. İkinci adım: Kontür için kullanacağın koyu ürünü burnunun iki yanına uygula ve dağıt.



12

Yüzünü kontürle

Yüzünü kontürle

Birinci adım: Göz altlarını, çeneni, dudak altını, alnının ortasını ve elmacık kemiklerinin üzerini aydınlat. İkinci adım: Şakaklarını, saç çizgini, elmacık kemiklerinin altını ve çene kemiğini gölgele. Üçüncü adım: Daha dolgun görünen dudaklar için dudak üstünü aydınlat. Aydınlattığın kısmın kenarlarını gölgele. Doğal bir görünüm için dağıtmayı unutma. Dudak kontürü hakkında bilmen gereken her şey için bu yazımıza bakabilirsin.



13

Kontür paletleri

Kontür paletleri

Kontür makyajında en pratik bulduğumuz ürünler de kontür paletleri. İçerisinde her cilt tonuna uyabilecek açık ve koyu tonları barındırdığı için tercih sebebimiz. Böylece, cilt tonun ne renk olursa olsun, yaz veya kış aylarında da her zaman elinin altına bulundurabileceğin bir kontür paleti işini çok kolaylaştıracak.



14

Kontür Fırçaları

Kontür Fırçaları

Kontur uygulaması için bir takım araçlara ihtiyacın olacak ve bunları yanlış bir şekilde kullanmak tüm görünümünü değiştirebilir. Kontür fırçaları genellikle, sık ve kısa tüylü fırçalardan oluşuyorlar. Bunun sebebi ise ürünün pigmentasyonunu arttırmak ve iyi karıştırabilmek. Kontür hakkında bilmen gereken en önemli noktalardan biri de ürünü uygularken çok iyi bir şekilde dağıtabilmek. Çünkü ne kadar doğal bir sonuç elde edersek, yaptığımız kontür ile o kadar inandırıcı bir sonuç elde edebiliriz. Makyajımızda ufak tefek hilelere ihtiyaç duyduğumuzda hepimiz kontür makyajında bel bağlıyoruz. Rehber niteliğindeki bu yazımız ile sen de kontür makyajının tüm inceliklerini öğrenebilir, en kolay kontür teknikleri ile sen de yüzünde sihirli dokunuşlara yer verebilirsin!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR