Komşu Tutuştu! Bayraktar TB2 Yunan Manşetlerinde

SİHA'ların Dağlık Karabağ'da Ermeni ordusuna karşı yapılan operasyonlardaki başarısına dikkat çekilerek, "Yunanistan risk altında mı?" sorusu soruldu.

07.06.2021-11:48 - (Son Güncelleme: 07.06.2021-15:14) Komşu Tutuştu! Bayraktar TB2 Yunan Manşetlerinde

Türkiye'de üretimi yapılan SİHA'ların savaş bölgelerindeki üstün başarısı, başka ülkeleri yetersiz kalan savaş stratejilerini tekrar gözden geçirmeye yöneltti.

Yerli ve milli olanaklarla üretilen Bayraktar TB2, günümüzde Katar, Ukrayna, Libya ve Azerbaycan aracılığıyla kullanılıyor.

En son Polonya, SİHA'lardan 24 tane satın almak için Türkiye ile anlaşmaya imza attı.

''YUNAN RİSK ALTINDA MI?''

Gelişmelerin ardından Yunan medyasında, insansız hava araçlarında artan kuvvet Türkiye'ye ilişkin "Türkiye'nin ucuz İHA'ları sessiz ölüm makineleri: Yunanistan risk altında mı?" başlığıyla bir haber servis edildi.

Komşu Tutuştu! Bayraktar TB2 Yunan Manşetlerinde5646

"SİHA'LAR KESİN AVANTAJ SAĞLAYAN KRİTİK BİR EŞİK''

National Herald'da yer alan haberde, Bayraktar TB2'lerin Yunanistan'a karşı kullanılıp kullanılmayacağına ilişkin bir yönelimin olmadığı belirterek, şu ifadeler kullanıldı:

"Ancak SİHA'lar; Azerbaycan, onları Ermeni güçlerini yok etmek ve Dağlık Karabağ'ın kayıp bölgelerini geri almak için kullandığında olduğu gibi kesin avantaj sağlayan kritik bir eşik."

Haberde; roketatarları, tankları, roketatarları, hava savunma düzenlerini ve radarları sildiği anımsatılan SİHA'ların Türkiye'de üretimi yapıldığı ifade edilerek, insansız araçlar için "Ucuz ve ölümcül" değerlendirmesi yapıldı.

Bayraktar TB2'nin öteki ülkelerin ordularına satıldığı anımsatılan haberde, "Bu teknolojinin NATO'nun altını oyup oymayacağına dair endişeler var." ifadeleri kullanıldı.

YUNANİSTAN'IN KURDUĞU ASKERİ İŞTİRAKLER

Diğer taraftan, Yunanistan'ın askeri bölgede Fransa'dan fırkateynler ile savaş uçakları alarak uluslararası ittifaklar oluşturduğu, ABD'den F-35 savaş uçaklarını da istediği belirtildi.

Bütün bu teşebbüslerin, Türkiye'nin SİHA'larına karşılık olup olmadığının da bilinmediği aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal