Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?

Koltuk altı kararmaları birçok kadının şikayetçi olduğu konulardan biri. Peki koltuk altı kararması nasıl geçer? Sizler için araştırdık.

08.04.2021-16:49 - (Son Güncelleme: 08.04.2021-17:01) Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?

Koltuk altı kararması birçoğumuzun şikayetçi olduğu problemlerden biri. Epilasyon, sürtünme, kullandığımız ürünler ve genetik olabilecek birçok neden, koltuk altında kararmaya sebep olabilir.

KOLTUK ALTI KARARMASI NASIL GEÇER?

Koltuk altı kararmasını önlemek için piyasa birçok kozmetik ürün bulunmakta. Ancak sizler araştırdık ve koltuk altı kararmasına karşı kullanabileceğiniz doğal ürünleri sizler için hazırladık.

Limon

Birçok yüzey kararmalarında limon kullanımının faydalı olduğu bilinmektedir. Beyazlatıcı görevi gören limon, koltuk altı kararmalarında da oldukça etkili bir yöntem olarak kullanılır. Temizlediğiniz koltuk altınıza limonu sürün iyice ovalayın ve bu işlemi günde bir defa tekrarlayın.

Karbonat

Koltuk altı kararmasında kullanılan en bilindik yöntem karbonat kullanımıdır. Karbonat, tüm gözeneklerin açılmasını sağlar, koltuk altını beyazlatır ve kimyasal maddelerden korur. Karbonatı bir miktar suyla macun kıvamına getirerek koltuk altlarınıza sürün bir süre bekletip durulayın.

Patates

Doğal bir beyazlatıcı olan patates, limon veya karbonata alerjisi olanların tercih edebileceği bir başka yöntem. İki dilim patates ile koltuk altlarınızı her gün düzenli olarak silin ya da patatesin suyunu çıkartıp bir pamuk yardımıyla koltuk altlarına sürün.


Süt

Sütün içinde bulunan yağ asitleri cilde doğal b ir parlaklık verir. Lor peyniri ile sütü karıştırıp bir macun kıvamına getirin ve kararan bölgeye uygulayın. 15 dakika bekleterek temizleyin. Düzenli olarak uygulayın sizi mutlu eden sonuçla karşılaşın.

Elma sirkesi

Elma sirkesi mikropları öldürücü ve koku oluşumunu engelleyici özelliğe sahiptir. Bunların yanında beyazlatıcı bir etkisi de vardır. Sirkeyi koltuk altlarınıza uygulayın ve ovun. 15 dakika bekletip daha sonra durulayın.

Salatalık

Hassas olsun veya olmasın tüm cilt tiplerine uyum sağlayabilecek ve bir yan etkisi olmayacak olan salatalık doğal bir beyazlatıcı etkiye sahiptir. Salatalıkları dilimleyip koltuk altınıza direk uygulayabilirsiniz.

Domates suyu

Domates de salatalık gibi doğal bir renk açıcı etkiye sahiptir fakat içerdiği asitlerden dolayı hassas ciltlerde tepkime yaratabilir. Cildiniz bir reaksiyon göstermiyorsa bir domatesi ortadan bölün ve ezerek suyunu çıkarın. Daha sonra elde ettiğiniz domates suyuyla koltuk altlarınızı ovun. Bekletin ve daha sonra durulayın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal