KMSpico Nedir?

Lisans aktivasyonunu gerçekleştirebilmek için kullanabileceğiniz programlardan birisi olan KMSpico hakkında merak edilenler haberimizde. Peki, KMSpico Nasıl Kullanılır? KMSpico Güvenli mi?

11.05.2018-15:47 - (Son Güncelleme: 10.01.2022-12:00) KMSpico Nedir?

Eğer elinizde bir ürün anahtarınız yoksa ve yazılımı da satın almadıysanız ya deneme sürümlerini kullanmak durumunda kalırsınız ya da kullanmış olduğunuz yazılımlar lisanssız olmasından ötürü özellik sınırlamaları ile birlikte karşı karşıya kalıyorsunuz. Bu noktada ürün anahtarınız bulunmasa dahi, lisans aktivasyonu yapmak için kullanabileceğiniz bazı programlar bulunmaktadır. Bu noktada en çok kullanılan ve en iyi sonuç veren yazılım ise KMSpico. Haberimiz içerisinde KMSpico hakkında merak edilenleri bulabilirsiniz...   

ÇALIŞMA MANTIĞI VE SİSTEMİ

Microsoft'un, Windows ve Office programlarını etkinleştirmek adına MAK ya da KMS yöntemleri tercih edilmekte. MAK, çoklu etkinleştirme anahtarları üzerinden bir etkinleştirme yöntemidir. Belli bir sayıda cihazı etkinleştirmek adına kullanılmakta olan MAK sisteminde, direkt olarak Microsoft'un kendi etkinleştirme servisi ile birlikte bağlantı kuruluyor. 

Bağlantı sonucunda girilecek olan anahtar için doğrulama yapılıyor ve anahtar onaylanıyor. Mevcut anahtar onaylanmış olduğu an aktivasyon sayısından 1 adet düşüş gerçekleşiyor. Yani aktif edilen cihaz, toplu lisans sayısından düşürülmüş olmakta. Her cihaz için tek bir lisans işlemi veriliyor. Orijinal yazılıma sahip olmayan, yani ürün anahtarı satın almadan etkinleştirme işlemi yapmak isteyen kullanıcılar MAK yönteminde Microsoft sunucularını bypass eden programları kullanmakta. Bu da çok sağlıklı değil ve çoğu zaman da başarılı bir işlem olarak gerçekleşmez. Haliyle de daha çok KMS sisteminden yararlanılır.   

KMS, açılımı 'Key Management Service' yani Türkçe ifade edersek 'Anahtar Yönetimi Servisi' olarak tanınmaktadır. Bu yöntemle birlikte Microsoft etkinleştirme sunucuları ile bağlantı kurulması yerine KMS sunucuları ile bağlantı kurulur. Kullanıcıların girmiş olduğu KMS ürün anahtarı, KMS sunucuları tarafından Microsoft lisans hizmeti içinde doğrulanır. Bu şekilde de ürün etkinleştirilmiş olur. İşte KMSpico tam olarak da bu yöntemde devreye girmekte. 

KMSpico içerisinde toplu lisans anahtarları yer alıyor. Orijinal ürün anahtarları bu toplu lisans anahtarları ile birlikte değiştiriliyor. Ek olarak yerel ağ sunucusunda da bir değişiklik yapılıyor. Sonrasında ana lisansı taklit etmekte olan benzer bir yerel ürün anahtarı yapılıyor. Yerel ağ sunucusu değiştirilmiş olduğu için Windows ya da Office çevrimiçi sunucu ile birlikte doğrudan bağlantı kuramaz. Bu durum doğrultusunda doğrudan yerel lisans kabul edilir ve ürün de etkinleştirilmiş olur. Bir nevi bu olayı şu şekilde ifade edebiliriz: KMS sistemi bypass edilmesi.


KMSPİCO NASIL KULLANILIR?

KMSpico kullanımı oldukça bir hayli basittir. Google arama motoruna KMSpico indir ifadesi yazılmasından sonra yazılımın kurulumu yapılır ve ardından da kırmızı bir buton görürsünüz. Bu butona basmış olduğunuz takdirde tüm düzenlemeler yapılır ve lisanslama işlemi de gerçekleştirilir. Kullanmış olduğunuz sürüme göre otomatik bir şekilde Windows işletim sisteminiz ya da Office programınız belirlenir ve buna göre de lisanslama işlemi yapılır.

KMSPİCO GÜVENLİ Mİ?

Ne yazık ki orijinal bir KMSpico yazılımı bulmak çok da kolay değildir. İnternet ortamı içerisinde çok fazla sahte yazılımla karşı karşıya kalma ihtimaliniz bulunmakta ve bu da bir hayli tehlikeli durum olarak ifade edilebilir. Bunun haricinde virüs programları ve Windows güvenlik kalkanları bu yazılımı casus yazılım olacak bir şekilde görecektir. Zaten amaç da bir güvenlik açığı yaratıp ürünü, lisanslamak. Doğrudan orijinal lisanslarla ürünlerinizi etkinleştirmeniz ise esasında önerilen asıl yöntemdir. 

Her ne kadar toplum içerisinde çok kullanılan bir etkinleştirme programı olsa da her zaman için imkan dahilinde orijinal ürün anahtarları ile, doğrudan lisans almanın daha güvenli ve ayrıca daha doğru bir işlem olacağını da hatırlatalım. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal