KKTC'ye Girişte QR Kod Zorunluluğu!

KKTC'ye 18 yaş ve üzeri yurtdışından gelecek olan kişiler, Kovid-19 tedbirleri kapsamında bugünden itibaren yolculuk öncesinde "adapass.gov.ct.tr" adresinden yolcu formunu dolduracak ve alınacak QR kodu ile ülkeye giriş yapabilecek.

06.09.2021-11:54 - (Son Güncelleme: 06.09.2021-13:39) KKTC'ye Girişte QR Kod Zorunluluğu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesinin 1 Eylül'de önerdiği ve Sağlık Bakanlığının açıkladığı karara göre, bugün itibarıyla ülkeye hava, deniz ve kara kapılarını kullanarak giriş yapacak kişilerden QR kod istenecek.

"adapass.gov.ct.tr" adresinden siteye bilgilerini eklemeyen ve QR kodu almayan kişiler ise ülkeye giriş yapamayacaklar.

EVRAKLARI ÜLKEYE GİRİŞTE GETİRECEKLER

Siteye giren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Healthpass, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşlarının Adapass, Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının Greenpass ve İngiltere vatandaşlarının NHS QR kodlu evrakını, ülkeye girerken kontrol edilmek üzere beraberinde getirmeleri gerekecek.

Diğer ülke vatandaşlarının ise geçerli aşı kartları ve/veya PCR test sonuçlarını, uygulamada belirtilen bölüme eklemeleri gerekmektedir. Ayrıca eklenen evrakları ülkeye girişte kontrol edilmek üzere beraberinde getirmeleri de zorunlu olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal