KKTC'nin Yerli Otomobili Günsel Türkiye'de!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yerli otomobili Türkiye’de sergilenmeye başladı. Aracın fiyatı ile ilgili açıklama yapıldı.

19.11.2020-14:51 - (Son Güncelleme: 19.11.2020-14:48) KKTC'nin Yerli Otomobili Günsel Türkiye'de!

Yavru vatanın yerli elektrikli otomobil olan Günsel,  sergilenmek üzere Türkiye’ye geldi. B9 ve ikinci modeli olan J9 ile ülkemize gelen GÜNSEL, , KKTC dışında ilk kez MÜSİAD EXPO 2020'de sergileniyor.

Yüzde 100 elektrikli ve tek şarjla 350 kilometre yol kat edebilen otomobilin seri üretiminin 2021'in son çeyreğinde başlayacağı, üretim kapasitesinin de 2025'te yıllık 30 bin araca ulaşacağı açıklandı.

Yerli araçlarının Türkiye'de sergilenmesinden dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Günsel Yönetim Kurulu üyelerinden Yalvaç Akgün, "Çok mutluyuz burada olduğumuzdan dolayı. Ortaya çok güzel çalışmalar çıkardık ve bunu da anavatanımızla paylaşmak istedik. Katılım korona dolayısıyla geçmiş dönemlerin altında kalsa da araçlarımıza ilgi oldukça yoğun. Otomobilimiz çok büyük bir emeğin ve çabanın ürünü. Biz ekip olarak çok büyük bir özveri ve Yakındoğu Üniversite'nin de desteği ile buralara kadar geldik bundan dolayı da çok gururluyuz" dedi.

FİYATI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel "Batarya maliyetleri dolayısıyla içten yanmalı motorlu araçlarla yarışmak pek mümkün değil. Elektrikli araç sınıfında fiyatı en altta olacak otomobil Günsel diyebiliriz. İçten yanmalı araç fiyatlarıyla elektrikli araç fiyatları arasında olma hedefimiz var." açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal