Kivinin Faydaları Nelerdir?

Kış aylarının sağlık deposu olan kivi faydaları ile bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan olmaktadır. Kivinin faydalarını sizin derledik. Bol bol tüketmeyi ihmal etmeyin!

22.01.2020-13:36 - (Son Güncelleme: 09.02.2022-16:54)

C vitamini deposu olan kivi, astım tedavisine fayda sağlayarak hırıltılı solunum ve nefes darlığı semptomlarını azaltmaktadır. Kivinin astıma olan olumlu etkisinden çocuklar çok daha fazla fayda görmektedir.

Kivi içerdiği yüksek C vitaminiyle bağışıklığı desteklemektedir. Vitamin deposu kivi, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyucu bir kalkandır. Günde yalnızca 1 adet kivi ile günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Kivi içerdiği antioksidanlarla vücuttaki serbest radikalleri yok etmekte ve oksidatif stresi azaltmaktadır. Bu özelliğiyle iltihaplanma ve hastalıklara karşı koruyucudur.

KİVİ KALP KRİZİNE KARŞI KORUYOR!

Günde 2-3 kivi yiyerek kanın pıhtılaşma riskini önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre kivinin kanı inceltmek ve kalp sağlığını korumak için günlük alınan aspirinin sağlıklı bir alternatifi olduğu kanıtlandı.


Kivinin içerdiği bromelain, proteinleri parçalayan ve iltihabı iyileştirebilen bir enzimdir. Kivi tükettiğinizde kan dolaşımına salınan bromelain, iltihaplı kompleksleri parçalayarak artrit gibi enflamatuar hastalıklara karşı korunmanıza yardımcı olur.

GÜNDE KAÇ TANE KİVİ YENMELİ?

- Sağlıklı ve lezzetli bir meyve olan kivi tüm meyveler gibi şeker içermektedir. Bu sebeple kiviyi ölçülü tüketmek gerekmektedir. Günlük 1 ila 3 adet kiviyi, sağlıklı ve dengeli beslenme planınıza ilave edebilirsiniz.

KİVİNİN ZARARLARI NELERDİR?


- Kivi, nadir durumlarda kanın pıhtılaşmasını yavaşlatıp kanamayı artırabilir. Eğer kanama bozukluğunuz mevcut ise kan sulandırıcı kullanıyorsanız kivi tüketmekten kaçının.

- Kivinin içerdiği potasyum sebebiyle beta blokerler kullanan hastaların fazla kivi tüketmesi tehlikeli bir durumu meydana getirebilir. Böbrek hastalarının da çok fazla potasyum tüketmesi komplikasyonlara yol açabilir.

KİVİNİN BESİN DEĞERİ NEDİR?


100 gr kivinin besin değeri: 61 kalori, 0.5 gr yağ, 3 mg sodyum, 15 gr karbonhidrat, 9 g şeker, 3g diyet lifi ve 1,1 g protein.

KİVİLİ SMOOTHİE TARİFİ

Kivili smoothie için gerekli olan malzemeler: 200 ml. taze sıkılmış yeşil elma suyu, 1 adet orta boy kivi, 100 gram körpe ıspanak yaprağı, yarım demet maydanoz ve 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu.

Yeşil elmaları katı meyve sıkacağında sıkıp taze sıkılmış elma suyunu hazırlayın. Kabuğunu soyduğunuz kiviyi küçük parçalara bölerek körpe ıspanak yapraklarını bol suda yıkayın. Maydanoz yapraklarını ayıklayarak tüm malzemeyi limon suyu ilavesi ile blender kabına alarak pürüzsüz bir kıvam alana dek çektirin. Afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal