02.05.2022-14:42 (Son Güncelleme:16.02.2023-14:54)


1

Kimdir?

Kimdir?

Kıvanç Tatlıtuğ 27 Ekim 1983 yılında doğdu. Türk oyuncu ve eski manken olan Kıvanç Tatlıtuğ'un annesi Edirneli babası ise Boşnak kökenli Adanalı'dır. Kıvanç Tatlıtuğ Adana'da dünyaya gelmiştir. Adana'dayken “Fiskobirlik”, “Güney Sanayi”, “Çukurova Kulübü”, “Devlet Su İşleri” ve “Tarsus Amerikan Kulübü” gibi birçok basketbol kulübünde oynadı. Ülkerspor'dan teklif gelmesiyle 2 yıl orada oynadı. Ardından 1 yıl Beşiktaş, 1 yıl da Fenerbahçe'de oynadı. Tekrar Beşiktaş'a dönen Tatlıtuğ'un antrenman sırasında sakatlanmasının ardından basketbol kariyeri son bulmuş oldu. Ünü dünya dışına taşana Kıvanç Tatlıtuğ, aslen Adanalıdır.



2

Kariyeri

Kariyeri

Kıvanç Tatlıtuğ annesinin bir marketin camında gördüğü mankenlik ilanıyla mankenlik kariyerine başladı. Tatlıtuğ'un annesi oğlunun bir fotoğrafını şirkete göndermesiyle, Tatlıtuğ mankenliğe adım atmış oldu. Gelen teklifleri de değerlendirmiş ve profesyonel anlamda mankenlik yaptı. İki yıl ajanslarla birlikte çalıştıktan sonra, 2002 Best Model of Turkey manken yarışmasına katıldı ve birinci oldu. Yakışıklı oyuncu 2002 yılında Best Model of Turkey ve ardından da Best Model of the World seçilmesiyle adını duyurdu. Tatlıtuğ, Fransız mankenlik ajansı Success'ten gelen teklifle Paris'e yerleşti ve 1,5 yıl orada yaşadı.



3

Kıvanç Tatlıtuğ bağış gecesinde sinirlendi

Kıvanç Tatlıtuğ bağış gecesinde sinirlendi

Ülkemizde meydana gelen deprem için dün ortak yayında, ünlülerin katılımı ile bağış programı düzenlendi. Programa Kıvan Tatlıtuğ ile Didem Arslan arasındaki diyalog damga vurdu. Kıvanç Tatlıtuğ'un oturacağı yerin ayarlanmaması ile başlayan gerilim, Didem Arslan'ın sürekli ünlü oyuncunun sözünü kesmesi ile iyice tırmandı. Sinirlendiği anları görülen Kıvanç Tatlıtuğ, sosyal medyada gündem oldu.



4

Tatlıtuğ, ilk olarak 2005 yılında Gümüş adlı dizide Mehmet karakterini canlandırdı. Tatlıtuğ, ardından Menekşe ile Halil adlı dizide Halil karakterini canlandırdı. Amerikalılar Karadeniz'de 2 adlı filmde oynadı. Ardından Halid Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı romanından uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde oynamıştır. Behlül Haznedar karakterini canlandırdığı dizide, başrolü Beren Saat ile paylaştı. Kıvanç Tatlıtuğ Aşk-ı Memnu dizisi ile büyük bir hayran kitlesine ulaştı. Tatlıtuğ'a Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandırdı.



5

Sette zehirlendi hastanelik oldu

Sette zehirlendi hastanelik oldu

Serenay Sarıkaya ile Aile dizisi içim kamera karşısına geçen Kıvanç Tatlıtuğ, sette zehirlenerek hastaneye kaldrırıldı. Ünlü oyuncunun sağlık durumunun iyi olduğu ancak çekimlere ara verildiği belirtildi.



6

Eşi

Eşi

Modacı Başak Dizer'le evli olan Tatlıtuğ, eşiylede Aşk-ı Memnu setinde tanışmıştır.



7

Oğlunun adı

Oğlunun adı

Erkek çocuk bekleyen çiftin, çocuklarına Kurt Efe adını koydu. Yaklaşık 4 milyon takipçili sosyal medya hesabından, karnı burnunda karısını ve doğacak çocuğunu öpen baba herkesin sevgisini toplamıştı.



8

Oğluyla poz verdi yürekler ağza geldi

Oğluyla poz verdi yürekler ağza geldi

Instagram'da 4 milyon takipçisi bulunan Kıvanç Tatlıtuğ, oğlu Kurt Efe ile beraber eşi Başak Dizer Tatlıtuğ'a poz verdi. Bu pozlar genç kızların yüreğini hoplattı



9

Başarılı oyuncu 2010'da 4 bölümlük konuk oyuncu olarak dönemin ünlü Ezel dizisinde oynadı ve bu dizide Sekiz karakterini canlandırdı. Tatlıtuğ 2011-2013 yılları arasında ise Kuzey Güney adlı dizide baş rol karakteri olan Kuzey karakterini oynadı. Tatlıtuğ son olarak Kurt Seyit ve Şura dizisinde, Farah Zeynep Abdullah ile baş rolü paylaşmıştır. 2013 yılında Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği şiirsel hayatı konu alan Kelebeğin Rüyası adlı dram filminde Muzaffer karakterini oynadı. Bir süre ekranlara ara veren isim 2016 yılında Cesur ve Güzel adlı dizi ile ekranlara geri döndü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr