Kırsal Kalkınma Hibe Desteği Nedir, Nasıl Başvuru Yapılır?

Çiftçinin her yıl merakla beklediği Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamındaki hibe programları devam ediyor. 17. Etap Bireysel Sulama Sistemleri hibe desteği başvuruları başladı. Peki, şartlar neler?

12.01.2022-16:20 - (Son Güncelleme: 12.01.2022-16:43)

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi çiftçiler için birçok proje ve destek programı düzenleniyor. Bununla birlikte mesleğe yeni başlayan çiftçileri de destekleyen birçok proje var. Bu kapsamdaki projelerden biri olan bireysel sulama sistemleriyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Tarım ve Orman Bakanı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu alandaki hibe destek başvurularının başladığını bildirdi ve hayırlı ve uğurlu olsun diye de ekledi. Yüzde 50 oranındaki destek başvurularının nereden yapılacağı da açıklandı. İşte detaylar…

BAŞVURU ADIMLARI

Hibe desteği başvurusunda bulunacak çiftçiler, bulundukları şehrin il müdürlüğüne müracaat ederek başvuruda bulunabilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı, sosyal medyadan paylaştığı gönderide şunları söyledi:

"Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında 17. Etap Bireysel Sulama Sistemlerine %50 hibe desteği başvuruları başladı. Çiftçilerimiz bulundukları şehirlerdeki il müdürlüklerine giderek başvurularını gerçekleştirebilir. Hayırlı ve uğurlu olsun. Destek bizden, üretmek sizden."

Hibe Desteği Başvuruları

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ NELERDİR?

Kırsal Kalkınma kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından birçok proje yürütülüyor. Genel anlamda çiftçiyi geliştiren, destekleyen ve çiftçinin bulunduğu bölgenin kalkınmasını sağlayan bu projeler her yıl ilgi çekiyor. Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında şu projeler sayılabilir:

- Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Programı

- Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

- Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı

- Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi

- Ardahan – Kars – Artvin Kalkınma Projesi

- Diyarbakır – Batman - Siirt Kalkınma Projesi

- Sivas – Erzincan Kalkınma Projesi

- Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi

HİBE DESTEĞİ NEDİR?

Proje masraflarının karşılanmasına yönelik kişi ya da kurumlar tarafından verilen mali veya ayni katkılara hibe desteği adı veriliyor. Destek hibe niteliğinde olduğundan geri ödemesiz olarak sağlanıyor.

Hibe kelimesi anlamı Türk Dili Kurumu sözlüğünce “bağış” olarak geçiyor. Arapça kökenli bir kelime olan hibe; işletme, kamu, vakıf gibi yerlerden şirket, eğitim kurumu ya da kişiye özel verilen ve geri ödeme şartı olmayan paraya deniyor.

Başvuruları başlayan bireysel sulama sistemlerine ait destek de hibe olarak geri ödemesiz şekilde veriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal