02.05.2022-13:54 (Son Güncelleme:02.05.2022-15:11)


1

Temizlemek tehlikeli olabilir

Temizlemek tehlikeli olabilir

Toz, kir ve diğer istenmeyen kalıntılar ocak başlığının deliklerine sıkıştığında ocağı tıkarlar. Gaz dışarı çıkacak yer bulamaz ve borularda birikir. Tahmin edebileceğiniz gibi biriken gaz tehlikeli sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle ocak başlarını ayda bir temizlemelisiniz.



2

Harika bir temizlik için gereken

Harika bir temizlik için gereken

Bulaşık deterjanı Karbonat Aşındırmayan bulaşık süngeri Temizlik bezleri Eski dış fırçası Ataş



3

Pilot alevli bir ocağınız varsa ilk önce gaz vanasını kapatmalısınız. Ocak başlıkları alevleri yayan seramik bir kapağa sahiptir. Kapakların altında, gaz kanalının üzerinde ocak başlığı bulunur. Kapakları ve ocak başlıklarını nazikçe yukarı kaldırarak çıkarın. Bu işlem, sonrasında pişman olabileceğiniz herhangi bir hasarı önler.



4

Kapakları ve ocak başlıklarını karbonat ve sıcak su karışımı bulunan bir kasede 30 dakika bekletin. Ardından bunları aşındırmayan bir bulaşık süngeriyle ovalayın. Ulaşılması zor bölgeler için sabun ve sıcak su karışımı ile birlikte eski bir diş fırçası kullanın. Bağlantı noktalarındaki boşluklar tıkalıysa bunları açmak için bir ataş kullanın. Ataşı düz bir hale gelecek şekilde kıvırın ve bu dar boşluklardan ittirin. Kirler diğer taraftan çıkacaktır. Metale zarar vermemeye özen gösterin ve baş aşağı getirerek kurumasını bekleyin. Borularınızda köpük olmasını istemezsiniz.



5

Elektirikli ocak için gerekenler

Elektirikli ocak için gerekenler

Deterjan Karbonat Aşındırmayan bulaşık süngeri Mikrofiber bez Temizlik bezleri



6

Elektrik ızgaranız ve damlama tablaları tamamen kirle kaplıysa, kalıntıları yakmak için ocağı birkaç dakikalığına açın. Parçalar soğuduktan sonra damlama tablalarını sıcak, sabunlu bir suyla yıkayın, ardından 2 ölçek karbonat ve 1 ölçek su karışımında 15 dakika bekletin. Damlama tablaları karışımda beklerken, lekeleri ve kalıntıları yok etmek için ısıtıcı ızgarayı nemli bir bezle silin. Damlama tablalarını ovalayın ve karbonat karışımını durulayın. Yıkamak ve durulamak için temiz, sabunlu su kullanın ve ardından kurulayın. Artık tümüyle eski parlaklığına kavuşana kadar mikrofiber bir bezle parlatabilirsiniz.



7

SET ÜSTÜ OCAK NASIL TEMİZLENİR?

SET ÜSTÜ OCAK NASIL TEMİZLENİR?

Şunu önceden bilmenizde fayda var: set üstü ocakları temizlerken dikkatli olmanız ve elektrikli çakmağı ıslatmaktan kaçınmanız gerekiyor.



8

Üstteki kalıntı tabakasını yumuşatmak için nemli bir bezle silerek ocağı yağdan arındırın. Yağı temizlemek için bir sünger ve sabun kullanın ve sabunun bıraktığı kalıntıları yok etmek için ocağınızı nemli bir bezle silin.



9

Ocağı kirden tamamen arındırmak için önceki sayfalarda açıklandığı gibi ev yapımı karbonat karışımına da başvurabilirsiniz. Karışımınızı ocağın tüm yüzeyine yayın ve en az 15 dakika bekletin.



10

Gözünüzü korkuttuğu için gazlı veya elektrikli ocağınızı temizlemekten kaçınıyorsanız doğru yapmıyorsunuz demektir. Pahalı deterjanlara ve saatler süren ovalamaya hiç gerek yok. İhtiyacınız olan her şeye sahipsiniz ve şimdi bunları nasıl kullanacağınızı biliyorsunuz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR