Kimlik Kartları Neden Kişiye Özel Hazırlanır?

Yeni nesil kimlik belgelerinin dağıtımları sürerken, kimlik belgelerinin neden kişiye özel olarak düzenlendiği merak ediliyor. Kimlik kartları neden kişiye özel hazırlanıyor?

22.01.2021-13:05 - (Son Güncelleme: 22.01.2021-13:05) Kimlik Kartları Neden Kişiye Özel Hazırlanır?

Yeni nesil çipli kimlik belgelerinin kullanımı yaygınlaşmaya başladıkça, vatandaşlar kimlik belgeleri hakkında araştırmalar da devam ediyor. Peki kimlik kartları neden kişiye özel düzenlenmektedir?

KİMLİK BELGELERİ NEDEN KİŞİYE ÖZEL OLARAK DÜZENLENİR?

Kimlik belgesi, bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu belirtmek ve nüfus kütüğünde kaydının olduğunu kanıtlayabilmesi için kişiye özel olarak düzenlenmektedir.

KİMLİK BELGESİ NEDİR?

Peki kimlik belgesi nedir? Kimlik belgesi bir ülkenin vatandaşlarına o ülkenin devleti tarafından verilen, böylece vatandaşların kişisel bilgilerini göstermelerini sağlayan resmi bir belge niteliğindedir. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına sahip olan kişi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu kanıtlar ve bir nüfus kütüğünde kaydı bulunduğunu rahatlıkla ispatlayabilir. Her vatandaşta olması zorunlu bir belgedir.

KİMLİK BELGESİ RESMİ BELGE NİTELİĞİNDEDİR

Kimlik belgeleri, yurt içinde Nüfus Müdürlüklerinden, yurt dışında ise Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden birimlerden temin edilmektedir. Kanun gereği her Türk vatandaşının, doğumuyla beraber nüfusa kaydettirilmesi ve adına kimlik belgesi çıkarttırılması zorunludur.

Kimlik belgesi uygulaması, ilk olarak Osmanlı Devleti zamanında, II. Abdülhamit döneminde ülkemizde uygulanmaya başlanmış ve Cumhuriyetin ilanından sonra da devam ettirilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal