Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
Kimi Sırası Gelince Kral Olur, Kimi Yaptıklarıyla
Tuğçe Arıbaş
Kimi Sırası Gelince Kral Olur, Kimi Yaptıklarıyla
13.01.2020 Pazartesi 10:00

Her rüyanın bir sonu vardır. Bazen kendiliğinden uyandığımız gibi bazen de kendi kurduğumuz alarmla uyanırız ve rüya sona erip gerçek hayat başlar. Kraliyet ailesinin de bir ferdi olabilmek pek çok kişinin rüyalarını süsleyebilir.

Meghan ve Harry çiftiyse kendi kurdukları alarmla uyanmak gibi kendi arzularıyla bu rüyaya son verip İngiliz Kraliyet ailesinin üst düzey üyeleri olmaktan çekildiler. Ayrıca mali olarak bağımsız olmaya başlayacaklarını da belirttiler. Bunu Kraliçe’yle daha önceden konuşmadan sosyal medya hesaplarından paylaşarak duyurmalarıyla yer yerinden oynadı. Bu kararı alan Harry olunca akıllara pek çok soru işareti geldi.

Henüz 13 yaşındayken annesi Prenses Diana’yı trafik kazasında kaybetmesinin ardından Harry, gerçek babasının başkası olduğu iddiası ve aileye ters düşecek pek çok skandala karışmasıyla anıldı. 

Prenses Diana’nın BBC’ye verdiği röportajda ordu subayı James Hewitt ile yaşadığı ilişkiyi kabul etmesi ve James ile Harry’nin inanılmaz benzerliği Prens Harry’nin, Prens Charles’in oğlu olmadığı iddialarını giderek arttırdı.

Prens Harry’nin ailenin alışılagelmiş davranışlarına benzemeyen tutumları, bu iddiaların ve annesi Prenses Diana’nın öldürülmesi iddialarının üzerine İngiliz basınında Prens Harry intikam alıyor şeklinde yorumlandı.

Tüm bu yorumlara karşı at gözlüğü takan aile sanki hiç bunlar konuşulmamış gibi yapmaya devam etti fakat Harry hep ötekileştirildi. Askerliğinin ardından orduya katılma kararı alan Harry yıllarca askeriyede görev aldı. Afganistan’da helikopter pilotu olarak görev yaparken zorluklara karşı direnip sarayında oturmak yerine canla başla savaşmış. Savaşmış diyorum çünkü kraliyet ailesi engel olmayıp sadece bu durumu gizlemekle yetinmiş. Harry, Kraliyet ailesi için prenslikle uzaktan yakından alakası olmayan bir hayat yaşamasının ardından eş seçiminde de ailenin kurallarına karşı koyarak daha önce boşanmış, siyahi ve İngiliz olmayan Amerikan biriyle evlenerek tarihte bir ilke imza attı. Baba olmasıyla, İngiliz Kraliyet ailesinden bir bebek ilk kez aynı zamanda Amerikan vatandaşı olmuş oldu. Tüm bunlar Kraliçe için oldukça kabul edilemez şeyler olmalı çünkü Prens Charles, Diana’dan önce şimdiki eşi Camilla ile büyük bir aşk yaşayıp evlenmek istemesine rağmen Kraliçe, kraliyet ailesi kurallarına uygun olmamasından dolayı bu evliliğe mani olarak Diana ile evlenmesini sağlamış. Bu kararla herkesin hayatını karartmışta olmuş. Çünkü Prens Charles daima Camilla’yı sevmiş. Diana evliliği boyunca çok mutsuz günler geçirmiş. Hep başkasına aşık bir adamın kendisini de seveceği beklentisiyle yaşamış. Bu arzusu hiçbir zaman gerçekleşememiş. Camilla ise sevmediği bir adamla mantık evliliği yapmak zorunda kalmış, yıllarca aldatılmış. Yani anlayacağınız Kraliçe’nin ve kraliyetin kuralları koca bir ömrü mutsuz geçiren 2 çifte yol açmış. Tabi tüm bunların üzerine mi Harry’nin evliliğini kabul etti yoksa ötekileştirildiğinden mi bilinmez ama 2019’un sonunda sosyal medya üzerinden paylaştığı yılbaşı kutlama fotoğrafıyla çok net bir mesaj verdi. Kraliçe ailenin tüm üyelerinin fotoğrafını masasına koyarken Harry ile Meghan’ın fotoğrafına yer vermedi.

Bu olayın üzerine Harry ile Meghan çiftinin bu kararı almasına ailenin çok bozulduğu söylense de Kraliçe’nin Maghan ile Harry’i zaten aileden çıkaracağına ama bunu onların önce yapmasına kızdığıda söylentiler arasında.

Kral Hareket!

Bugün, yani 13 Ocak Pazartesi Kraliçe’nin talebi üzerine Prens Charles, Harry ve küçüklüklerinden beri Kral sen olacaksın ben istediğimi yapabilirim dediği abisi Prens William,  Sandriagham’da toplanarak bir karara varacaklar. Prens William ise daha görüşmeden Harry’i hayatı boyunca koruyup kolladığını ve artık bunu daha fazla devam ettirmeyeceğini yollarının ayrıldığını söyledi. Bir abi kardeşini bu kadar kolay gözden çıkarabildi. Ne kadar da kral bir hareket!...

Peki Ya Şimdi?

Çifte yakın kaynaklar bebekleri Archie ve dadısıyla birlikte Meghan’ın yakın bir arkadaşında kaldıklarını belirtti. İlişkilerinin ilk başarında uzunca zaman geçirdikleri Kanada’da ev alacakları konuşuluyor. Kişisel servetleri de istedikleri yerde yaşamalarına imkan sağlıyor. Artık finansal olarak bağımsız olacak ve çalışacak olsalar da Prens Harry şimdiye kadar her yıl kraliyet hazinesinden 2 milyon sterlin alıyordu. Ayrıca annesi Diana’dan kalan 20 milyon sterlin ve anneannesinden kalan 7 milyon sterlinlik serveti dışında babası Prens Charles’tan gelen yıllık 2 milyon sterlin serveti var. Meghan’ın ise oyunculuk döneminden kalan 4 milyon sterlin’i olduğu konuşuluyor. Yazması ve okuması bile epey zaman alan servette onlara epey yetecektir.

Reklam Kokan Hareketler

Dünyanın gündeminde bu kadar yer alan bir gelişmeyi ticarete dökmemek olmazdı. Madame Tussauds Müzesi bu ayrılığı fırsata çevirmeyi çok iyi başardı.  Meghan ve Harry’nin bal mumu heykelleri kraliyet ailesinin yanından kaldırılarak başka bir bölüme alındı. Müze Genel Müdürü Steve Davies, çiftin aldığı karar sebebiyle bu değişikliğin yapıldığı açıklamasıyla her yerde müze konuşulmuş oldu. Madame Tussauds Müzesi istese dünya çapında bu kadar çok konuşulacak bir reklam yapamazdı.

Kısaca;

Kimi sırası gelince kral olur, kimi yaptıklarıyla…