28.09.2020-10:35 (Son Güncelleme:19.03.2024-13:08)


1

Ermeni asıllı Kim Kardashıan sosyal medya paylaşımları ile gündemde. Kendisini kozmetik markasından ya da her giydiğiniz olay olmasından tanıyoruz zaten ama konu Ermenistan'a gelince durum biraz farklılaşıyor. Özellikle son zamanlarda yaşanan Ermenistan-Azerbaycan geriliminde de tabii ki Kardashian da boş durmadı.



2

Kım Kardashıan'ı stilist ya da magazin ünlüsü olarak tanıyoruz. Ancak son günlerde , Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmaya Twitter paylaşımlarıyla dahil olması dikkati çekti.



3

Dış politikada hala büyük bir sorunumuz olan 'sözde ermeni soykırımını' kabul eden Kardashian her sene yıldönümünde de Ermenistan'ı ziyaret ediyor.



4

Kim Kardashıan şüphesiz dünyadaki en ünlü Ermeni. Kritik olaylarda da sosyal medya paylaşımları ile Ermenistan desteğini hiç esirgemez ama dikkatimizi çeken bir detay var: Neden sadece onun sesi çıkıyor?



5

Bu destek ve yardım çağrılarının sadece sosyal medya hesabı üzerinden yapıldığını düşünenler var evet. Ama bizce bu durum sadece paylaşım ile sınırlı değil.



6

Mesela; Kim Kardashıan resmi Twitter hesabından bu tweeti paylaştı dün. Burada: '"Bakü'ye saldırgan güç kullanımını durdurması için çağrı yapılmalı, Azerbaycan'a ABD askeri yardımı durmalı. Türkiye, Bakü'ye silah ve savaşçı göndermemesi için uyarılmalı" yazıyor.



7

Peki neden? Ermenistan ile ilgili her konuda neden paylaşım yapıyor? Babası yarı Osmanlı yarı Rus asıllı bir üçüncü nesil Amerikan Ermenisidir, annesi ise Hollanda ve İskoçya kökenli bir Amerikalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr