02.04.2019-11:33 (Son Güncelleme:29.03.2024-15:30)


1

Sağlıklı beslenme, besleyici ve metabolizmamızı artıran bizim için doğru yiyecekleri yemek anlamına gelir, böylece kilo verme sürecimizi hızlandırır!



2

Yumurta Kahvaltıda yumurta yemek, birkaç nedenden dolayı bizim için çok iyidir. Metabolizmayı artıran antioksidanlar, D vitamini ve kolin bakımından zengindirler. Ayrıca protein açısından da zengindir ve bu çalışmaya göre protein açısından zengin bir kahvaltı, kişinin dolgunluk hissini arttırır. Ayrıca, 2014 yılında yapılan bir araştırma, protein alımının metabolizmamızı% 13 ila 30 oranında arttırdığını ortaya koydu.



3

Ceviz Bir Harvard çalışmasına göre ceviz yemek genel açlığı azaltır ve daha tok tutar. Bunun nedeni, bu tür fındık yemenin beyinde açlık ve özlem kontrolüne bağlı bir alanı harekete geçirmesidir. Ayrıca, omega-3 yağ asitleri vücudumuzu daha hızlı yakar.



4

Greyfurt Daha fazla yağ yakmaya çalışıyorsanız greyfurt iyidir! Araştırmalar , narenciye meyvesini 6 hafta boyunca yiyenlerin bellerinin inceldiğini kaybettiğini söylüyor . Dahası, bir başka Japon çalışması , sadece greyfurt kokusunun bile kalori yakan kahverengi yağ hücrelerini harekete geçirip iştahı azalttığını kanıtladı.



5

Peynir altı suyu proteini Çalışmalar peynir altı suyu proteini kası geliştirir ve onarır. Ve tam olarak istediğimiz şey bu, çünkü kas kalori yakıyor ve böylece metabolizmanızı arttırıyor . Yağ kaybetmeye çalışıyorsak buna ihtiyacımız var. Antrenmandan sonra veya yemek yiyemediğinizde bir kaşık peynir altı suyu proteini alın.



6

Tam tahıllı gıdalar 2008 yılında yapılan bir çalışma , tam tahıllı yiyecekleri yemenin kilo kaybını önemli ölçüde iyileştirdiğini ve hızlandırdığını tespit etti. Kepekli tahıllar lif, magnezyum ve B6 vitamini bakımından zengindir. Fiber bizi fazla dolu hissetmemize neden olarak aşırı yemek yeme şansımızı azaltır.



7

Avokado Avokado herkesin sevdiği süper meyvedir. Sizi tam hissetmenizi sağlayan , lif ve tekli doymamış yağlar bakımından zengindir. Ama işte iyi kısmı geliyor! 4 hafta boyunca günlük olarak avokado yiyen kişi,% 1,6 ile onların karın yağını azaltır . Sadece bu değil, avokado yemek de metabolizmanızı arttırır ve size doğal bir enerji artışı sağlar.



8

Tarçın Yapılan araştırmalara göre , tarçın termojenezi harekete geçirir ve kalorileri yakmanın yanı sıra, göbek yağı birikimini azaltır. Tarçın'ı harika yapan bir diğer şey ise zaten tatlı olması, yani yemeğimize şeker eklememiz gerekmiyor.



9

Kırmızı biber Her öğünde acı biber tüketen insanların daha az açlık duyduğunu gösteriyor.



10

Ispanak Herkes ıspanağı sevmez, çoğu insan kendileri için iyi olduğunu bilse de. Belki de Popeye adlı karikatür yüzündendir. Ancak ıspanağın bizim için harika olduğunu kanıtlayan gerçekler var. Düşük kalorili ve yüksek besleyicidir, bu da kilo vermeyi mükemmel bir besin yapar. Ayrıca folat, riboflavin, B6 vitamini, magnezyum, demir ve kalsiyum içerir .



11

Tavuk Kilo vermeye çalışıyorsanız, tavuk en iyi yiyeceklerden biridir. Düşük kalorili, protein açısından zengin ve diyetinize eklerseniz yağsız kas kütlesini arttırırken vücut ve karın yağınızı kaybetmenize yardımcı oluyor .



12

Somon balığı Somon balığı diğer yiyeceklerden daha fazla omega-3 yağ asitine sahiptir ve bizim için son derece iyidir. Araştırmalar omega-3'ün yağ yakmada yardımcı olduğunu gösteriyor . Bunun yanı sıra, diğer tüm yağlı balıklar (ton balığı, uskumru) gibi somon, yağsız protein bakımından zengindir ve kas yapımında yardımcı olur. Ve ne kadar fazla kas yaparsak o kadar fazla yağ yakarız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR