Kıbrıs tatlısı malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Püf noktalarıyla Kıbrıs tatlısı tarifi

Hem lezzetli hem de pratik bir tatlı olan Kıbrıs tatlısını daha önce tatmadıysanız mutlaka denemelisiniz. Sizlere Kıbrıs tatlısı için gerekli olan malzeme listesini ve yapılışını derledik. Sofralarınızı süsleyecek bu iştah kabartan lezzet şimdiden favoriniz olmaya aday! İşte kolay yapımı ve damakları şenlendiren lezzeti ile Kıbrıs tatlısı tarifi...

11.03.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-17:09)

Kıbrıs'ın enfes lezzetlerinden biri olan Kıbrıs tatlısı son zamanlarda gündeme damga vurmuş tatlılardan biri olma özelliğine sahip. Kıbrıs tatlısının bu kadar popüler olmasının nedeni ise yapımının son derece kolay olmasıdır. Sizin için Kıbrıs tatlısı tarifini derledik.

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?

Kıbrıs tatlısı için gerekli olan malzemeler:

- 1 su bardağı dövülmüş ceviz

- 1 su bardağı galeta unu

- 1 su bardağı Hindistan cevizi

- Yarım su bardağı sıvıyağ

- Yarım su bardağı şeker

- 3 tane yumurta

Muhallebi için gerekli olan malzemeler:

- 3 su bardağı süt

- 2 yemek kaşığı un

- 1 yemek kaşığı nişasta

- 4 yemek kaşığı şeker

Şerbeti için gerekli olan malzemeler:

- 2 bardak şeker

- 2 su bardağı su

- Yarım limon suyu

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?

Geniş bir kabın içerisine şekeri ve yumurtayı alıp iyice çırpın, daha sonra diğer malzemeleri de üzerine ekleyip iyice karıştırın. Koyu bir kek kıvamı alıncaya kadar karıştırın ve daha sonra karışımı önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında, yağladığınız tart kalıbına dökerek 20 dakika boyunca pişirin. Şerbeti için bir tencerenin içerisine suyu alın ve kaynadıktan sonra içerisine şekeri ekleyin. Hazırladığınız kek ılıdıktan sonra şerbet karışımını üzerine dökün. Muhallebisi için sütü ve diğer malzemeleri tencerenin içerisine alın, karıştırın ve ocağın altını yakın. Koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın ve ocağın altını kapatın. Son olarak hazırladığınız muhallebi karışımını kekin üzerine dökerek Hindistan cevizi ile serpiştirin.

Kıbrıs tatlısının püf noktaları 

Kıbrıs tatlısının tam lezzetine ulaşması için püf noktasını bilmek gerekiyor. Kıbrıs tatlısının en lezzetli halini elde etmek için en önemli olan şey Kıbrıs tatlısının şerbetinin kesinlikle soğuk dökülmesi gerektiği bilgisidir. Bunun için tatlı yapımına başlamadan önce şerbeti ocakta hazırlayarak soğumaya bırakmak gerekmektedir.

Kıbrıs tatlısı ile ne iyi gider?

Damak zevkinize göre ister demlenmiş çay ile isterseniz de sade bir filtre kahve ile tüketebilirsiniz.

Kıbrıs tatlısı kaç kalori?

1 porsiyon Kıbrıs tatlısı yaklaşık olarak 190 gramdır. 621 kcal'dir. Yüzde 60 karbonhidrat, yüzde 5 protein ve yüzde 35 yağ içermektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal