Keşan’da Vakalar Arttı, Kaymakam ve Belediye Başkanı Kontrole Çıktı

Türkiye'nin koronavirüs (kovid-19) risk haritasında ‘çok yüksek risk’ kategorisinde olan Edirne’nin Keşan ilçesinde, kontroller arttırıldı. Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz ile Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, emniyet ile zabıta görevlileriyle katıldı.

05.03.2021-15:57 - (Son Güncelleme: 05.03.2021-15:57) Keşan’da Vakalar Arttı, Kaymakam ve Belediye Başkanı Kontrole Çıktı

Yurt genelinde 1 Mart itibarıyla kontrollü normalleşme dönemi başlarken, Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı koronavirüs (kovi-19) risk haritasında, Edirne ‘çok yüksek risk’ ve 'kırmızı' kategoride yer aldı. Edirne’nin kırmızı kategoride olmasının en büyük sebebi ise Keşan’da yükselen vaka sayıları oldu. 

Edirne Valisi Ekrem Canalp liderliğinde bir araya gelen Keşan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, yirmi maddenin olduğu tedbir kararları alındı.

Kentte bulunan parklar ile semt pazarları kapatılırken, toplu taşıma araçlarının yolcu kapasitesi % 50’ye indirildi. Keşan Belediyesi aracılığıyla hoparlörlerden ‘evde kal’ çağrısı yapılırken, emniyet memurları vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde kontrollerini arttırdı. Bilhassa banka ile PTT şubeleri önünde sırada bekleyen vatandaşlar anonslarla sürekli uyarıldı. Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz ile Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, beraberinde polis ile zabıta ekipleriyle beraber çarşı merkezindeki kontrollere katılım sağladı.

''KEŞAN'A GEREKEN DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ''

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yaptıkları ‘gönüllü karantina’ çağrısına vatandaşların kısmen riayet ettiklerini ifade ederek, “Keşan olarak kırmızıdan maviye dönmek için iddialıyız. Bunu da başaracağız. Bugün vatandaşımız, esnafımız çok duyarlı. Bazı eksiklerimiz var ama onları da tamamlıyoruz. Denetimler arttı. Kurallara uymayanlara cezai işlem yapılıyor. Parklar ve pazar yerleri kapatıldı. İnşallah 3- 4 gün içerisinde bu sıkı denetimlerle, vatandaşlarımızın da duyarlılığıyla, esnafımızın da bize destek olmasıyla bu işi başaracağız. Edirne’nin maviye dönmesi için Keşan’dan gerekli desteği sağlayacağız” şeklinde konuştu.

''KEŞAN BUNU BAŞARACAK GÜÇTE''

Helvacıoğlu, vatandaşların bir araya gelmesini önlemeye gayret gösterdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. Maskesiz kimsenin olmadığını da görüyoruz. Burada vatandaşımız hassasiyet gösteriyor. Bu işi birlikte başaracağız. Önce kendimizin, sonra komşumuzun ve kapalı olan esnafımızın yüzünü güldüreceğiz. Keşan bunu başaracak güçte. Şu an merkez, köy ve beldelerimize odaklandık. Şu an 4- 5 köyde kontrollü giriş-çıkışlar var. Karantina değil. Jandarma ekiplerimiz de bunu sağlıyorlar.”


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal