Kerevizin Başrol Olduğu 3 Tarif

Kereviz birçok ülke mutfağında yer alan şifalı bir bitkidir. Kerevizin başrol olduğu 3 tarifi sizin için derledik. Kereviz çorbası nasıl yapılır? Elmalı kereviz salatası tarifi? Kereviz mezesi nasıl hazırlanır? Detaylar haberimizde...

27.11.2020-14:16 - (Son Güncelleme: 03.01.2022-17:36)

Kereviz birçok ülke mutfağında yer alan şifalı bir bitkidir. Kereviz bitkisi, güçlü bir antioksidan ve iltihap gidericidir. Sindirim sistemini de rahatlatan kerevizin başrol olduğu 3 tarifi sizin için derledik. 

KEREVİZ ÇORBASI

Kereviz çorbası için gerekli olan malzemeler:

- 1 adet kereviz

- 1 adet orta boy patates

- 1 adet havuç

- Kerevizin yaprakları

- 1 litre sıcak

Terbiyesi için:

- 1 adet yumurta sarısı

- 1 çay bardağı su

- 2 yemek kaşığı un

Üzeri için:

- 1 tatlı kaşığı tereyağı

- Tuz

- Maydanoz

Servis için:

- Karabiber

- Limon


Hazırlanışı: Kerevizi, havucu ve patatesleri soyarak küp şeklinde doğrayın. Kerevizin yapraklarını küçük bir şekilde doğrayın. Düdüklüye tavuk suyunu da koyarak 10 dakika kadar haşlayın. 2 kaşık un, yumurta ve su ile terbiyesini yaparak kaynayan sudan bir kaşık alarak karıştırın ve çorbaya koyarak karıştırın. 1 tatlı kaşığı tereyağı, tuz ve maydanoz koyarak 10 dakika kaynatarak ocağı kapatın Limon ve karabiber ile son dokunuşları yapabilirsiniz.

ELMALI KEREVİZ SALATASI

Elmalı kereviz salatası için gerekli olan malzemeler:

- 2 adet orta boy kereviz

- 1 büyük havuç

- 3 adet yeşil elma

- 4 yemek kaşığı mayonez

- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt

- Maydanoz

- 1 çay bardağı ceviz


Hazırlanışı: Kerevizlerin kabuğunu soyarak kararması için limon sıkılmış suya koyun. Karıştırma kabında rendelenmiş havucu, kerevizi ve kabuğunu soyduğumuz elmayı küp küp doğrayarak harmanlayın. Üzerine mayonezi ve yoğurt ekleyin az miktarda tuz ekleyerek 1 çay bardağı cevizi iri iri doğrayıp hepsini karıştırın. 

KEREVİZ MEZESİ 

Kereviz mezesi için gerekli olan malzemeler:

- 1 adet büyük boy kereviz

- 1 su bardağı ceviz

- 3 diş sarımsak

- 250 gram süzme yoğurt

- 2 yemek kaşığı mayonez

- Tuz


Hazırlanışı: Kerevizi soyun ardından küp şeklinde doğrayın. Kerevizi, cevizi ve sarımsağı robotta çekin. Süzme yoğurdu, mayonezi ve tuzu iyice harmanlayın. Robotta çekilen kerevizi, süzme yoğurtun içerisine dökerek iyice karıştırın. Mezeniz hazır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal