Kemik Suyu Diyeti Nedir?

Oscar ödüllü oyuncu Gwyneth Paltrow, karantina döneminde aldığı kiloları doktorunun kendisine uygulattığı kemik suyu diyetiyle verdiğini açıkladı.

15.03.2021-11:16 - (Son Güncelleme: 15.03.2021-11:16) Kemik Suyu Diyeti Nedir?

Gwyneth Paltrow, internet üzerinden sevenleriyle buluştu. Karantina döneminde yaklaşık yedi kilo aldığını söyleyen 48 yaşındaki oyuncu, bu kiloları nasıl verdiğini de anlattı. 

PİSBOĞAZIM 

Paltrow, ‘Pandemi döneminin başından beri yeme konusunda kendimi asla frenlemedim. Sonunda yedi kilo aldım. Gerçekten pisboğazlıyım. Sonuç olarak bu durumla ilgili bir şey yapmak da içimden gelmedi. İçki, makarna, bisküviler, krakerler ve peynir sürekli masamdaydı.’ ifadelerini kullandı. 

İÇKİYE OLAN DÜŞKÜNLÜĞÜM ZORLADI 

Kendini hekimine emanet ettiğini ve onun uygulattığı kemik suyu diyetiyle beş kilo verdiğini söyleyen ABD’li oyuncu, ‘3 Ocak’ta başladığım bu rejim boyunca sadece içkiye olan düşkünlüğüm beni zorladı. Beni tanırsınız, disiplinliyimdir. Zaten iki ay içinde kendimi aşırı iyi hissetmeye başladım.’ şeklinde açıklamalarda bulundu. 


KEMİK SUYU DİYETİ NEDİR?

Temel olarak, kemik suyu diyetinin; yaşlanma etkilerini tersine çevirmesi, kilo kaybı sağlaması ve kişilere enerji vererek canlılığı arttırması prensibine dayanmaktadır. 

Diyette çoğu şekeri, tahılı ve çok yüksek karbonhidrat içeriğine sahip besinleri çıkarmanız gerekmektedir. Bu süreçte haftada 2 gün de kısa süreli bir açlık durumuna girmeniz gerekir. Bu açlık süreci her gün üç ila altı bardak kemik suyu içmenizi kapsar. Diyetinizin yasaklarına dikkat ederek normal beslendiğiniz diğer günleri desteklemek amaçlı ara öğün ve ana yemeklerinize birkaç bardak kemik suyu eklemeniz gerekir. 

Kemik suyu kollajen ve amino asitler (glisin,glukozamin, arginin) gibi proteinler ile kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerin yüksek miktarlarda bulunduğu  bir süper besindir. Kemik suyu, özellikle kollajen gibi diğer besinlerde bulunması zor birden fazla besleyici öğe içerdiğinden dolayı süper besin olarak tanımlanır. Bu besin öğeleri kemik suyunu cilt sağlığı ve sindirim sisteminin iyileştirilmesi ile ağrılı eklemlerin tedavisinde yardımcı bir besin kılar. 

Kemik suyu aynı zamanda 1 su bardağında 6-10 g protein içeriği sağlar; detox diyetlerinden farkı bu noktada ortaya çıkar. 

Kollajen, kemik suyuna jelimsi yapıyı veren öğedir. Artirit ve eklem ağrısı tedavisinde, sağlıklı bir cilt, saç ve sindirim sistemi için yardımcıdır. Özellikle kırışıklıkları iyileştirmede ve yenilerinin oluşmasını önlemede etkilidir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal