03.07.2020-13:55 (Son Güncelleme:26.04.2024-00:22)


1

Yeşilçam'ın usta isimlerinden Kemal Sunal, aramızdan ayrılışının 20. yılında sevenleri tarafından anılıyor. Peki, Kemal Sunal'ın vefat ettiği gün o uçakta neler yaşandığını hiç merak ettiniz mi? İşte Kemal Sunal'ın hayatını kaybettiği güne dair merak edilen detaylar...



2

Türk sinema tarihine damga vuran oyunculardan olan Kemal Sunal’ın hayatını kaybetmesinin üzerinden 20 yıl geçti. Kemal Sunal nasıl hayatını kaybetti? Malatya’da 11 Kasım 1944 tarihine hayata gözlerini açan Kemal Sunal, haylaz ancak mutlu bir çocuk olmuştur.



3

Ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’ne başlayan Sunal, 12 Eylül zamanında okulunu bırakmak durumunda kalmıştı.



4

Kemal Sunal’ın tiyatroya ilgisi olduğunu felsefe hocası Belkıs Balkır fark etmiş ve fakat babası Mustafa



5

Bey, oğlunun tiyatrocu olmasını istemiyordu. Nihayet fakat eşi ve Belkis Balkır babasını ikna etti. Yaşamı süresince toplam 82 filmde oynadı.



6

Kemal Sunal, Ali Özgentürk'ün yönetmenliğini yapacağı Balalayka filminin çekimleri için Batum'a gitmek üzere bindiği uçak kalmadan önce yaşamını yitirmişti.



7

PEKİ, O GÜN NELER YAŞANDI?

PEKİ, O GÜN NELER YAŞANDI?

Kemal Sunal'la aynı uçakta olan Ali Özgentürk yıllar önce o gün yaşananları anlatırken, usta oyuncunun genelde uçaktan korktuğunu belirterek, ilk önce Batum'a arabayla gitmeyi düşündüklerini söyledi.



8

Daha sonra bu fikirden, çok yorulacaklarını düşündükleri için vazgeçtiklerini dile getiren Özgentürk, Sunal'ın kendisine "Sen uçakta yanımda oturursan gideriz" dediğini aktardı.



9

Uçakta başta normal bir şekilde sohbet ettiklerini ifade eden Sunal, uçak ilerlemeye başladıktan sonra birden Sunal'ın başının omzuna düştüğünü dile getirdi.



10

Ardından Kemal Sunal'ın aslında kalp hastası olduğunu, bu gerçeği eşinden bile gizlediğini öğrenen Özgentürk, bu rahatsızlığını kimse öğrenmesin diye Sunal'ın her sene Almanya'ya arabayla kalbini doktora göstermek için gittiğini öğrendiklerini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr