Kazayağı otu faydaları nelerdir, zayıflatır mı, nasıl yapılır, nasıl tüketilir? Kazayağı otunun 8 faydası

Görüntüsü ile maydanozu andıran kazayağı otu, bağışıklığı güçlendirerek birçok hastalığa karşı güçlü bir savunma duvarı örmektedir. Bağırsaklar için oldukça etkili olan kazayağı otu, mide ülseri tedavisinde de doğal bir reçetedir. Zayıflatma yönüyle de ilgi çeken kazayağı otu, kilo vermek isteyenler için oldukça faydalıdır.

08.03.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-17:19) Kazayağı otu faydaları nelerdir, zayıflatır mı, nasıl yapılır, nasıl tüketilir? Kazayağı otunun 8 faydası

Kazayağının bilimsel adı Chenopodiumdur. Görüntüsü kazayağına benzediği için halk arasında kazayağı otu olarak bilinmektedir. Bağışıklığı kuvvetlendiren bu şifalı ot karaciğer hastalıklarına karşı da güçlü bir savunma duvarı örer.

Kazayağı otunun 8 önemli faydası

- Kazayağının içeriğinde bulunan uçucu yağlardan dolayı bağırsak solucan ve tenyalarını uyuşturarak yok ettiği bilinmektedir.

- Bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Saç derisindeki kepeklenmeyi önler.

- Tahriş olan yerleri onararak cildin yenilenmesine fayda sağlar.

- Mide ülseri tedavisinde oldukça faydalıdır.

- Karaciğer hastalıklarını önleyici bir yararı bulunur.

- Adet düzensizliğini ortadan kaldırarak kadınların regl dönemini düzenler.

Kazayağı otu faydaları nelerdir?

Kazayağı otu zayıflatır mı?

Kazayağı otu, kaynatılıp yoğurt ile beraber tüketildiği zaman kişiye uzun bir süre tokluk hissi verir. Kazayağı otu ve yoğurdun birleşimi sayesinde bu yöntem kilo vermek isteyenler için oldukça yarar sağlayıcıdır.

Kazayağı otu nasıl tüketilir?

- Kazayağı otu genellikle zeytinyağı ile harmanlanıp üzerine de yumurta kırılıp tüketilmektedir. 

- Kazayağı otu börek içi olarak da hazırlanabilir.

- Kazayağı otunu bulgur veya pirince ilave ederek yemeğini yapabilirsiniz.

- Kazayağı otunu turşusu yapılabilir.  

Kazayağı otu köftesi tarifi

Malzemeler:

- 1 kilo kazayağı otu

- 2 tane kuru soğan

- 1 paket kabartma tozu

- 2 yumurta

- Un

- Tuz

Kazayağı otunu yıkayarak ince ince doğrayın. Ardından da soğanı doğrayın. Yumurta, kabartma tozu ve tuzu da ekleyerek yoğurun. Ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar un ilave edin. Pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal